Αναμνηστικό forum!!!

Αναμνηστικό forum!!!
Η Λαρού

Κανόνες συγγραφής στο forum:

1.Να διαβάζετε τα υπάρχοντα σχόλια, πριν αναρτήσετε νέα!
2.Να γράφετε τα σχόλιά σας, στην πλησιέστερη κατηγορία!
3.Να γράφετε σχόλια σχετικά με τα κατοικίδια ινδικά χοιρίδια!
4.Να μη γράφετε με κεφαλαία ή με greeklish!
5.Να γράφεται ορθογραφημένα!
6.Να είστε ευγενικοί!
7.Να μην καταχωρείτε σχόλια αγοραπωλησιών!
8.Να μην καταχωρείτε διαφημίσεις!

Πως διαβάζετε τα υπάρχοντα σχόλια:

1.Επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum δεξιά.
2.Το θέμα θα ανοίξει στον κενό χώρο κάτω.
3.Αν πριν τη λέξη καταχωρήσεις υπάρχει ένας αριθμός σημαίνει ότι έχουν αναρτηθεί σχόλια στο θέμα.
4.Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες ινδικών χοιριδίων επιλέγοντας το μήνα Δεκέμβριο από τη χρονολογία 2008.

Πως καταχωρείτε τα σχόλιά σας:

1.Επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum δεξιά.
2.Διαβάστε τα προηγούμενα σχόλια και καταχωρείστε τα δικά σας, στον κενό χώρο κάτω από το ανάρτηση σχολίου.
3.Επιλέξτε το όνομα με το οποίο θα υπογράψετε,
απ' τη δυνατότητα υποβολή σχολίου ως.
Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν!
4.Κάντε κλικ στο κουμπί καταχώριση σχολίου.
5.Επιλέξτε τη χρονολογία 2009 αν θέλετε να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας.

Η διαχειρίστρια:

1.Ως διαχειρίστρια του forum, έχω το δικαίωμα να διορθώσω, να μεταφέρω ή να διαγράψω σχόλιο, αν αυτό δεν συμβαδίζει με τους κανόνες συγγραφής. Οι κανόνες συγγραφής μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.
2.Έχω το δικαίωμα να εκμεταλευτώ τα σχόλια και τις φωτογραφίες κατ' οποιονδήποτε τρόπο. Τα δικαιώματα της διαχειρίστριας μπορούν να αλλάξουν αποιαδήποτε στιγμή.
3.Τα σχόλια των χρηστών του forum,εκφράζουν τις απόψεις των ιδίων και όχι απαραίτητα τη δική μου.
4.Έχω διαβάσει αρκετά για τα ινδικά χοιρίδια, όμως δεν είμαι ούτε κτηνίατρος, ούτε εκτροφέας, ούτε άλλη ειδικός. Δεν ξέρω να απαντήσω σ' όλες τις ερωτήσεις.
5.Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω, χρησιμοποιήστε το forum!

Κλουβιά

Αν έχετε απορίες για το κλουβί, γράψτε τις εδώ!

23 σχόλια:

  1. Εψαχνα στο ιντερνετ, καποιο κλουβι να τα εχει ολα μεσα. Δηλαδη να μην ειναι μονο ενα επιπεδο, και να εχει ποτιστρα κ.α μεσα. Εχεις καμια προταση που να βρω? Ποσο μεγαλο πρεπει να ειναι για ενα ινδικο χοιριδιο??
    Παλια ειχα χαμστερακια...τα οποια τα μεταλλικα καγκελα που ειχε το κλουβι τους το δαγκωναν, βγαζοντας ενα πολυ εκνευριστικό ηχο. Ετσι τα εβαλα τελικα σε ενα γυαλινο- που καθαριζεται και πολυ πιο ευκολα. Πες μου τη γνωμη σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασε από την αρχική σελίδα, απ' την ενότητα χρήσιμες διευθύνσεις το θέμα πληροφορίες! Εξηγεί πόσο πρέπει να είναι το μέγεθος του κλουβιού, ανάλογα με τα ινδικά χοιρίδια που έχεις! Για ένα ινδικό χοιρίδιο πρέπει να είναι το λιγότερο κάτι λιγότερο από ένα τετραγωνικό μέτρο! Και τα ινδικά χοιρίδια έχουν διαφορετικές συνήθειες απ' τα χάμστερ! Νοιώθουν το κλουβί σπίτι τους και όχι φυλακή τους. Ο μόνος λόγος για να δαγκώνουν τα κάγκελα είναι για να τα προσέξεις! Π.χ. αν τους μυρίσει κάποια λιχουδιά!
    Το καλύτερο κλουβί γι' αυτά είναι με κάγκελα(αερίζεται καλύτερα), χωρίς επίπεδα και με υπερυψωμένο πλαστικό τοιχάκι γύρω-γύρω ώστε να μην πέφτει κάτω το υλικό της επίστρωσης και τα φαγητά! Στην αρχική σελίδα έχω φωτογραφία ενός ενδεικτικού κλουβιού, στην ενότητα ενδεικτικές φωτογραφίες!
    Γενικά πρωτού πάρεις ξανά ινδικό χοιρίδιο, διάβασε και όλα τα θέματα της αρχικής σελίδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βρηκα την φωτογραφια το κλουβιου στις ενδεικτικες φωτογραφιες...Ωραια κλουβια εχει η εταιρεια ferplast αν την εχεις ακουστα. Το δικο σου κλουβι το πηρες απο το ιδιο μαγαζι που πηρες τη Λαρου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα υπάρχει! Όχι, από διαφορετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελεια ειναι!! ελπιζω να βρισκεις και στα πετ σοπ τα δικα μας, γιατι τα βλεπω στο amazon & ebay και τιποτα δεν στελνουν στην Ελλάδα. Ουφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από αυτά που έχω στις φωτογραφίες, αντίστοιχα υπάρχουν και σε pet shop στην Ελλάδα! Αλλά πρέπει να ψάξεις αρκετά για να τα βρείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/1/09, 12:37 π.μ.

    γεια σας...σημερα ειμαι πολυ χαρουμενη και εγω και η αρχοντουλα.της εφταξα το κανουριο της κλουβι και ειναι σουπερ.... ειναι τεραστιο.θα χωρουσαν ανετα 4 ινδικα χοιριδια.ειναι 1.10 μηκος επι 60 πλατος...δεν το εχω τελειωσει ακομα διοτι ητααν παρα πολυ κουραστικο.5 ωρες το φτιαχναμε.αυριο ομως θα το τελειωσω και θα σας στειλω την φωτογραφια του μαζι με την φωτογραφια της αρχοντουλας....και το καλυτερο...εχει παταρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια!
    Συγχαρητήρια!!! :-) :-)
    Αυτό το μέγεθος κλουβιού είναι το ιδανικό για δύο ινδικά χοιρίδια και όχι για τέσσερα!! :-(
    Περιμένω τις φωτογραφίες!!
    Ανυπομονώ να δω την αρχοντούλα μέσα στη βίλα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος26/1/09, 7:11 μ.μ.

    poso prepei na einai ena kloubi gia 4 kai 5 adistixa indika xoiridia k posa spitakia megalou mege8ous prepei na exei ? dn exo idea pragmatika .tora ta exo se dio koubia xorismena arsenika 8ilika k einai 1.20 x 60 x 60 (einai dio oloidia kloubia )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ελάχιστο σε μέγεθος κλουβί για 4 ινδικά χοιρίδια είναι 1,2 τ.μ. Δηλαδή περίπου 76εκ. x 193εκ.

    Το ύψος των κλουβιών σου είναι 60εκ.; Κανονικά θα έπρεπε να είχες μέσα σ' αυτά δύο ινδικά χοιρίδια! Να φανταστείς για δύο ινδικά χοιρίδια οι διαστάσεις πρέπει να είναι 76 εκ. x 127 εκ. Τα έχεις στριμωγμένα! :-(

    Πρέπει να έχεις τόσα σπιτάκια, ώστε να χωράνε άνετα όλα σου τα ινδικά χοιρίδια σ' αυτά!

    Δες το site:
    http://www.guineapigcages.com/indexmetric.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/2/09, 4:28 μ.μ.

    exo bei safto to site 3,5 xronia prin ... k beno akoma . molis prosfata ida stin home page ta metra . emena pados dn mou kanoun ka8olou strimogmena isa-isa xorena poli aneta k to spitaki tous einai ena terastio .pados exo tsadisti para poli me afta p kikloforoune sto eborio 40x20 to megalitero gia kounelia k indika xoiridia k se polla pet shop dn iparxoun kan megalitera .ti na baleis eki mesa ELEOS ta kakomira . simera piga se ena pet shop stin kifisias k ta indika tous xoirdia itan se a8lia katastasi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/2/09, 6:28 μ.μ.

    Για αυτούς που ψάχνουν το υλικό που στο C&C Cages το λέει σαν coroplast, το έχει στο Organizer stores στον Κιφησσό ( www.organizerstores.gr - Κωδικός:180727.0059 ).
    Το μόνο κακό είναι οτί τα έχει μονο σε μία διάσταση (1,2μ x 0,8μ) αλλά είναι και φτηνό.
    Έχω φτιάξει 2 κλουβάκια σε αυτή τη διάσταση (χρειάζονται 3 φύλλα για να κάνεις και το τριγύρω τοίχος) και είναι πολύ βολικό, ελαφρύ και φτηνό υλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βέβαια, δεν έχουμε και πάρα πολύ χώρο διαθέσιμο στο σπίτι μας. Σκέφτομαι να κάνουμε μια κατασκευή με διαστάσεις: 1m x 0,50cm, που όμως θα έχει και το μισό επάνω σαν έξτρα όροφο. Είναι καλά; Έχω περιθώριο να το πάω μέχρι 1.10m μήκος x 0.55cm, όχι παραπάνω. Βέβαια, σκοπεύω να τα αφήνω καθημερινά στο πάτωμα να παίζουν -1 ώρα τουλάχιστον όπως διάβασα- και ήδη βρήκα διάφορους πλαστικούς σωλήνες για να μπαίνουν και να παίζουν!
    Ήθελα να σε ρωτήσω, αν αντί για υλικό αδιάβροχο όπως το coroplast, η επιφάνεια του σπιτιού τους είναι από μελαμίνη (ξύλο επενδυμένο με αδιάβροχο πλαστικό υλικό). Υπάρχει περίπτωση να εισχωρήσει υγρασία από τσισάκια στο ξύλο; (στις ενώσεις ας πούμε;) θα τους πάρω και αυτό το υλικό επίστρωσης σε κυλίνδρους όπως είπες, κι όχι ροκανίδια, και θα τους πάρω και κουβερτάκια φλις για το πάτωμά τους.

    5/4/2009 2:13 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για δύο ινδικά χοιρίδια το ελάχιστο σε μέγεθος κλουβί είναι 0,7 τ.μ. και το προτεινόμενο 1 τ.μ.! Αφού υπάρχει το περιθώριο, κάντε το 110*55εκ.! Για τη μελαμίνη δεν ξέρω να σου απαντήσω!

    Οι σωλήνες είναι ένα ωραίο παιχνίδι για τα ινδικά χοιρίδια, όμως επειδή είναι πλαστικοί σε περίπτωση που τους τρώει θα πρέπει να τους αφαιρέσεις! Δεν κάνει καλό το πλαστικό στο στομαχάκι τους!

    6/4/2009 9:36 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γειά σου και πάλι Βαλαντία!
    Ξεξίνησα να φτιάχνω κρεβατάκια-μινιατούρες όπως αυτά των σκύλων και γατιών (ευτυχώς έμαθα και μοδίστρα και θα γλιτώσω το παραπάνω κόστος). Έφτιαξα και μια σκαλίτσα (από καθαρό ξύλο, χωρίς χημικά) για να τη βάλω σε σπιτάκι όπως αυτά που είδα σε διάφορα βιντεάκια, και αύριο θα φτιάξω και τα σπιτάκια τους, αφού μου κόψει πρώτα ο άντρας μου τα καθαρά ξύλα που χρειάζομαι.
    Η ερωτήσεις μου -αν ξέρεις φυσικά- είναι: Πόσο ύψος και πλάτος (διαστάσεις γενικά, κατά προσέγγιση έστω) πρέπει να έχει ένα σπιτάκι, και ένα κρεβατάκι ή κούνια;
    Επίσης, επειδή θα φτιάξουμε εμείς το κλουβί του, πόση απόσταση πρέπει να έχει ο επάνω όροφος από τον κάτω;
    Ακόμη: Βρήκα διάφορους πλαστικούς σωλήνες για το floor time τους. Υπάρχουν μη τοξικά χρώματα για να τους βάψω, ή πρέπει να τα αφήσω ως έχουν; (δεν μου αρέσει το γκρι και παλιό χρώμα που έχουν και σκεφτόμουν να τα βάψω να γίνουν πιό χαρούμενα).
    Τέλος: Επειδή θα τους φτιάξουμε ένα επιπλάκι -βάση με ροδάκια- για να μεταφέρεται σε άλλο δωμάτιο εκτός του σαλονιού, όταν ο άντρας μου βλέπει με τους φίλους του ποδόσφαιρο, για να μην τα στρεσάρει η φασαρία και ο καπνός του τσιγάρου (εμείς δεν καπνίζουμε, αλλά καμιά φορά οι επισκέπτες μας καπνίζουν δυστηχώς), αν δουν τοίχο με καθρέπτη και καθρεπτίζονται, θα τρομάξουν βλέποντας "άλλα δύο" γουρουνάκια; Αν τα πειράζει, να βάλω ένα μακετόχαρτο για να τα προστατέψω, αν είναι.
    Θέλω τα γουρουνάκια μου να περάσουν τέλεια μαζί μου και θα κάνω το καλύτερο γι'αυτά! Δεν τα έχω, κι ήδη τα αγαπάω!

    8/4/2009 11:03 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου maria!

    Υπολόγισε ότι τα ινδικά χοιρίδια φθάνουν σε μήκος τα 25 εκ.!
    Αν θέλεις να έχεις ένα σπιτάκι, θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να χωράει άνετα και τα δύο ινδικά χοιρίδια!
    Λογικά ένα σπιτάκι 30*30εκ. θα είναι μια χαρά!
    Το σπιτάκι δεν θα το έχεις στον πάτο του κλουβιού; Γι' αυτό και η σκάλα; Η σκάλα θα έχει προστατευτικά από τις δύο πλευρές;

    Αν το κλουβί έχει δύο πατώματα δεν θα χρειαστείς σπιτάκι! Θα μπορούν να κρυφτούν κάτω από το δεύτερο πάτωμα!

    Το δεύτερο πάτωμα θα πρέπει να απέχει από το πρώτο περίπου 15εκ.! Τα ενήλικα ινδικά χοιρίδια μπορούν να σκαρφαλώσουν, αλλά και να πηδήξουν από αυτή την απόσταση χωρίς να τραυματιστούν! Μπορείς να φτιάξεις και μία σκάλα για να ενώνει τα δύο πατώματα!

    Το κλουβί θα πρέπει να έχει ένα προστατευτικό πλαστικό τοίχωμα ύψους περίπου 15εκ. γύρω - γύρω! Αυτό θα πρέπει να υπάρχει για να μην πετάγεται η επίστρωση έξω από το κλουβί κατά τη διάρκεια της κίνησής τους και των παιχνιδιών τους!

    Το κρεβατάκι τους θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μπορούν να ξαπλώσουν σ' αυτό άνετα! Δες και το βίντεο:
    http://www.youtube.com/watch?v=BYfaGqoR8X8

    Όταν λες κούνια τι εννοείς; Δεν χρειάζεται να βάλεις κούνια!

    Το πλαστικό δεν είναι κατάλληλο υλικό για παιχνίδια, όπως είχα γράψει και πιο πάνω! Πρέπει να ελέγξεις αν το τρώνε! Αν το τρώνε, θα πρέπει να αφαιρέσεις τους πλαστικούς σωλήνες! Και καλού - κακού μην τους βάψεις!

    Όσον αφορά τον καθρέφτη, τα ινδικά χοιρίδια δεν βλέπουν πάρα πολύ καλά! Επομένως δε νομίζω να τα ενοχλεί! Αλλά έτσι και αλλιώς, με το προστατευτικό τοίχωμα δεν θα μπορούν να δουν τον καθρέφτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ένα σπιτάκι θα έχω στον κάτω κι ένα στον πάνω όροφο. Ο πάνω όροφος θα κάνει ένα "Π", η σκάλα θα έχει προστατευτικά τοιχώματα που θα ενώνει τους δύο ορόφους.
    Όταν λέω κούνια, φαντάσου κάτι σαν αιώρα σε χαμηλό ύψος. Το έχω δει σε πολλά βιντεάκια στο youtube και σε φωτογραφίες, και το λατρεύουν! Κάποιοι έχουν πάρει πιάστρα κουζίνας (το μαλακό τετράγωνο ύφασμα που ποιάνεις τα καυτά ταψιά), κι έχουν δέσει με κορδόνι τις τέσσερις άκρες του στην οροφή, έχουν βάλει και δίπλα μια θήκη για σανό, ρεμβάζουν, και... τρώνε!
    Αν αντί για μελαμίνη, το εσωτερικό τοίχωμα είναι από πλεξιγκλάς 20 cm είναι εντάξει;
    Για επίστρωση, θα τους βάλω κουβερτάκι φλις και στις γωνίες το "cats best universal" οπως είπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου mariatito!
    Το έφτιαξες; Απέκτησες ινδικά χοιριδιάκια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το σχόλιο του/της Ανώνυμου/ης στις 28/4/2009 8:33 μμ μεταφέρθηκε στην κατηγορία σχόλια, ιδέες, προτάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΙΚΟΛΕΤΑ30/4/09, 6:43 μ.μ.

    Γεια σου βαλαντια!!!τι κανεις??????τι κλουβι πρεπει να του παρω???? και οταν μεγαλωσει θα πρεπει να το αλλαξω???εχω παρα πολυ αγχος!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Νικολέτα!

    Σύμφωνα με αυτό το site http://www.guineapigcages.com
    για ένα ή δύο ινδικά χοιρίδια το ΕΛΑΧΙΣΤΟ μέγεθος του κλουβιού πρέπει να είναι: 0,7 τ.μ.! Το ΙΔΑΝΙΚΟ μέγεθος του κλουβιού για ένα ινδικό χοιρίδιο είναι: 76*91 εκ, ενώ για δύο ινδικά χοιρίδια είναι: 76*127 εκ.

    Σύμφωνα με το βιβλίο που σου πρότεινα το μέγεθος του κλουβιού πρέπει να είναι: 100*50εκ.

    Και θα σου ξαναπώ, ότι αν μπορείς να πάρεις δύο ινδικά χοιρίδια του ίδιου φύλου, τότε πάρε δύο! Τα ινδικά χοιρίδια στη φύση ζουν σε ομάδες! Είναι κοινωνικά ζωάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάρε από την αρχή ένα μεγάλο κλουβί!
    Γιατί να το αλλάζεις μετά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα σε όλους,

    πιο πάνω ο φίλος crmeth είπε που μπορούμε στην ελλαδίτσα να βρούμε το coroplast. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν εδώ τα τετράγωνα σύρματα 14"χ14" με τα 9 τετραγωνάκια σε κάθε πλευρά;

    Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα σχόλια κάποιας κατηγορίας, επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum στα δεξιά. Έπειτα επιλέξτε εγγραφή σε σχόλια ανάρτησης (atom) και ακολουθήστε τις οδηγίες.