Αναμνηστικό forum!!!

Αναμνηστικό forum!!!
Η Λαρού

Κανόνες συγγραφής στο forum:

1.Να διαβάζετε τα υπάρχοντα σχόλια, πριν αναρτήσετε νέα!
2.Να γράφετε τα σχόλιά σας, στην πλησιέστερη κατηγορία!
3.Να γράφετε σχόλια σχετικά με τα κατοικίδια ινδικά χοιρίδια!
4.Να μη γράφετε με κεφαλαία ή με greeklish!
5.Να γράφεται ορθογραφημένα!
6.Να είστε ευγενικοί!
7.Να μην καταχωρείτε σχόλια αγοραπωλησιών!
8.Να μην καταχωρείτε διαφημίσεις!

Πως διαβάζετε τα υπάρχοντα σχόλια:

1.Επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum δεξιά.
2.Το θέμα θα ανοίξει στον κενό χώρο κάτω.
3.Αν πριν τη λέξη καταχωρήσεις υπάρχει ένας αριθμός σημαίνει ότι έχουν αναρτηθεί σχόλια στο θέμα.
4.Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες ινδικών χοιριδίων επιλέγοντας το μήνα Δεκέμβριο από τη χρονολογία 2008.

Πως καταχωρείτε τα σχόλιά σας:

1.Επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum δεξιά.
2.Διαβάστε τα προηγούμενα σχόλια και καταχωρείστε τα δικά σας, στον κενό χώρο κάτω από το ανάρτηση σχολίου.
3.Επιλέξτε το όνομα με το οποίο θα υπογράψετε,
απ' τη δυνατότητα υποβολή σχολίου ως.
Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν!
4.Κάντε κλικ στο κουμπί καταχώριση σχολίου.
5.Επιλέξτε τη χρονολογία 2009 αν θέλετε να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας.

Η διαχειρίστρια:

1.Ως διαχειρίστρια του forum, έχω το δικαίωμα να διορθώσω, να μεταφέρω ή να διαγράψω σχόλιο, αν αυτό δεν συμβαδίζει με τους κανόνες συγγραφής. Οι κανόνες συγγραφής μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.
2.Έχω το δικαίωμα να εκμεταλευτώ τα σχόλια και τις φωτογραφίες κατ' οποιονδήποτε τρόπο. Τα δικαιώματα της διαχειρίστριας μπορούν να αλλάξουν αποιαδήποτε στιγμή.
3.Τα σχόλια των χρηστών του forum,εκφράζουν τις απόψεις των ιδίων και όχι απαραίτητα τη δική μου.
4.Έχω διαβάσει αρκετά για τα ινδικά χοιρίδια, όμως δεν είμαι ούτε κτηνίατρος, ούτε εκτροφέας, ούτε άλλη ειδικός. Δεν ξέρω να απαντήσω σ' όλες τις ερωτήσεις.
5.Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω, χρησιμοποιήστε το forum!

Περιποίηση

Αν έχετε απορίες για την περιποίηση, γράψτε τις εδώ!

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/2/09, 4:34 μ.μ.

    Έχω διαβάσει πως όταν μεγαλώσουν αρκετά τα νύχια στα ινδικά χοιρίδια πρέπει να τα κόψουμε γιατί αλλιώς όταν θα πατάει το ποδι του κάτω θα πονάει.Έιναι αλήθεια αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/09, 10:45 μ.μ.

    Φαίνεται ότι τα περισσότερα ινδικά χοιρίδια τα έχουν οι γυναίκες . Δεν πειράζει όμως, υπάρχουν και ευαίσθητοι άντρες. Σήμερα είδα για πρώτη φορά να εξερευνά το κλουβί, και να μην δίνει και πολύ σημασία στους θορύβους που κάναμε. Του έχω βάλει και μια σωλήνα πλαστική σε σχήμα Γ και μπαινοβγαίνει. Κάτι που έχω προσέξει όσον αφορά τα νύχια του. Έχω την εντύπωση ότι θέλουν κόψιμο άσχετα με τα όσα μου είπε ο κτηνίατρος διότι όταν το έβαλα πάνω στην μοκέτα πιάνονταν στις ίνες του χαλιού. Εκτός αυτού, ιδίως στα πίσω πόδια, όταν περπατά δεν μπορούν να ακουμπήσουν καλά κάτω τα δάχτυλα. Ακουμπάν τα νύχια όπως είναι λίγο γυρισμένα και το δάχτυλο είναι λίγο πιο πάνω. Σχηματίζετε ένα ημικύκλιο. Είναι φυσιολογικό αυτό? Μήπως κατάλαβες τη ράτσα είναι από τις φωτογραφίες?

    19/12/2008 9:54 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν τα περισσότερα τα έχουν γυναίκες, αλλά γνωρίζω αρκετούς άντρες που έχουν! Η ανάγκη για τη συντροφιά ενός ζώου δεν νομίζω ότι έχει φύλο!
    Όσο θα περνάνε οι μέρες, θα κάνει και άλλα! Θα ξεθαρέψει! Το έχεις δει να κάνει popcorning (μικρά "στριφογυριστά", πηδηματάκια, το ένα μετά το άλλο); Όταν το δεις να κάνει αυτό, σημαίνει ότι είναι πολύ χαρούμενο!
    Τα νύχια, αν και δεν φαίνονται πολύ καλά στη φώτο, μάλλον θέλουν λίγο κόψιμο! Όμως πρόσεξε μην κόψεις το ρόζ σημείο! Αν το κόψεις, το νύχι θα ματώσει και το ινδικό χοιρίδιο θα πονέσει! Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα πρέπει να βάλεις στο νύχι μία στυπτική σκόνη για να σταματήσει την αιμοραγία! Την πουλάνε σε Pet shop! Έναλλακτικά, αν θυμάμαι καλά μπορείς να του βάλεις, μαγειρική σόδα! Τα μπροστινά του νύχια που είναι άσπρα, δεν θα δυσκολευτείς να τα κόψεις! Το πρόβλημα, είναι στα πίσω που είναι μαύρα! Δεν μπορώ να καταλάβω αν χρειάζονται κόψιμο ή όχι! Αυτό θα το καταλάβεις, φωτίζοντας το νύχι από κάτω μ'ένα φακό, ώστε να δεις που βρίσκεται η φλέβα! Αν το υπόλοιπο νύχι απέχει πολύ απ' τη φλέβα, χρειάζεται κόψιμο! Κόβε τα νύχια λίγο πριν απ' τη φλεβα! Όχι οριακά! Αν πιάνονται στο χαλί, μπορείς να του τα λιμάρεις! Αν τα νύχια είναι πολύ μακριά, μπορεί να το εμποδίζουν να τρέξει, όπως μπορεί και να ευνοήσουν την παραμόρφωση των δαχτύλων του!
    (www.kouneli.tk) Στη διεύθυνση αυτή βρεις αναλυτικότερες πληροφορίες για το κόψιμο των νυχιών. Αναφέρεται στα κουνέλια, αλλά πάνω-κάτω είναι ίδια η διαδικασία.
    Όσο για τη ράτσα, μάλλον είναι κοντότριχο με λείο τρίχωμα (Αγγλικό ινδικό χοιρίδιο)! Αν έχει και μεταξένια λάμψη το τρίχωμα, τότε λέγεται με λείο σατέν τρίχωμα! Στη φώτο δεν ξέρω αν είναι η λάμψη απ' τη φωτογραφική μηχανή, το φωτισμό ή αν είναι απ' το τρίχωμα! Συνήθως κοντότριχα πωλούνται απ'τα περισσότερα pet shop στην Ελλάδα! Οι ράτσες διαφοροποιούνται με βάση το τρίχωμα και όχι τον χαρακτήρα, οπότε μη σε απασχολεί και πολύ αυτό!
    Ανάρτησα τις φωτογραφίες στην ενότητα φωτογραφίες, αν έχεις πρόβλημα πες μου να τις βγάλω! Έχει πολύ πλάκα όπως κοιτάζει φοβισμένη τη φωτογραφική μηχανή!

    20/12/2008 7:04 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετέφερα παλιότερο θέμα εδώ ως απάντηση!
    Ναι! Θα δυσκολεύεται να περπατήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα είδα Valantia, καλά έκανες, τώρα θα προσέχω που θα γράφω. Θα σου στείλω foto μόλις προχωρήσω λιγάκι, να έχω κάτι αξιόλογο να παρουσιάσω, τώρα, "εκτελούνται εργασίαι"!
    Παρεπιπτόντως, στη γειτονιά μου, έχουμε ένα μεγάλο καινούριο κτηνιατρείο, πήγα και ρώτησα, και ξέρουν από ινδικά χοιρίδια, κι έτσι, πριν τα φέρω στο σπίτι, θα τα πάω πρώτα για ένα έλεγχο.
    Θέλω να σε ρωτήσω, αν τα κάνω μπάνιο πρίν τα βάλω στο καινούριο τους "κλουβί" πειράζει; Ή θα στεσαριστούν υπερβολικά; Επίσης αν έχουν νυχάκια, να περιμένω δύο βδομάδες να ηρεμήσουν ή να τους τα κόψω αμέσως;
    Ξέρω, δεν είσαι παντογνώστης, και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου να μου απαντήσεις, αλλά σαν πιό έμπειρη που είσαι, τολμώ να σε ρωτήσω για να λύσω τις όποιες απορίες μου.

    8/4/2009 11:14 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως στο περιβάλλον μου, έχουν ενθουσιαστεί! Σε όσους έχω πει οτι θα πάρω τέτοια ζωάκια, κάποιοι ζήλεψαν και ήθελαν να πάρουν, αλλά μόλις τους εξήγησα πόσο χόρο και φροντίδα χρειάζονται, το..."ξανασκέφτηκαν"!

    8/4/2009 11:20 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου maria!

    Μη βασίζεσαι πολύ στο ότι κάποιος κτηνίατρος σου είπε ότι ξέρει! Πολλοί το λένε αυτό, επειδή δε θέλουν να παραδεχτούν ότι δεν έχουν τις γνώσεις!

    Θα καταλάβεις αν πραγματικά γνωρίζει, όταν θα τον επισκεφτείς!
    Αν έχεις διαβάσει λίγα πράγματα, θα ξέρεις αν οι απαντήσεις που σουν δίνει είναι και οι σωστές!

    Στο λέω αυτό γιατί μου έτυχε να πάω σε κάποιον κτηνίατρο, ο οποίος παινευόταν ότι γνωρίζει πάρα πολλά γι' αυτά τα ζωάκια και δεν ήξερε τελικά ούτε πως να τα σηκώσει από το κλουβί! Φόρεσε γάντια οικοδομής για να πιάσει τη Λαρού! Αν είναι δυνατόν!
    Και μου είπε ότι αυτά τα ζώα δεν υποφέρουν ποτέ από δερματικές παθήσεις και δερματικά παράσιτα! Γίνεται;; Όχι! Και πολλά παρόμοια!!


    Να μην τα κάνεις μπάνιο!! Θα στεσαριστούν!!

    Αν χρησιμοποιήσεις ακατάλληλο σαμπουάν, μπορεί να τους προκαλέσεις δερματικό πρόβλημα! Και αν δε τα στεγνώσεις μετά πάρα πολύ καλά με πετσέτα, μπορεί να πάθουν πνευμονία!

    Όταν τα πάρεις, θα πρέπει τις πρώτες δύο εβδομάδες να έχεις την υπομονή και να μην ασχολείσαι πολύ μαζί τους! Πρέπει να τους δώσεις το χρόνο να προσαρμοστούν στο χώρο!

    Μετά, αν θέλεις να τα κάνεις μπάνιο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν για ινδικά χοιρίδια ή σαμπουάν χωρίς δάκρυα για μωρά! Δεν θα πρέπει να τους βρέξεις το κεφαλάκι και τα αυτάκια και θα πρέπει να τα στεγνώσεις πάρα πολύ καλά!

    Τα νυχάκια αν δεν είναι πολύ μεγάλα, περίμενε τις δύο εβδομάδες! Αν όμως είναι μεγάλα κόψτα, διότι μπορεί να τους προκληθούν προβλήματα! Π.χ. να στραβώσουν τα δαχτυλάκια τους! Διάβασε πιο πάνω το σωστό τρόπο κοψίματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ'ευχαριστώ Valantia για τις συμβουλές σου. Τελικά βρήκα κάποιον άλλο κτηνίατρο, που ότι και να των ρωτούσα, ήξερε να μου απαντήσει, και είναι όλα όσα διάβασα γι΄αυτά στο Internet, και αυτά που έχεις πει κι εσύ, και μου είπε και πράγματα, που δεν είχα διαβάσει πουθενά.
    Θα παραθέσω τα στοιχεία του στο θέμα "Κτηνίατροι", αν χρειαστεί κάποιος κάτι από Ηράκλειο Κρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/4/09, 6:38 μ.μ.

    Γεια,
    να ρωτησω κατι τα κοντοτριχα ινδικα χοιριδια τα κανουν μπανιο?

    10/4/2009 8:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε μπάνιο ούτε τα κοντότριχα ούτε και τα μακρύτριχα ινδικά χοιρίδια!

    Αν κάποιος όμως επιμένει να τα κάνει μπάνιο, μπορεί μόνο υπό τις σωστές προϋποθέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα σχόλια κάποιας κατηγορίας, επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum στα δεξιά. Έπειτα επιλέξτε εγγραφή σε σχόλια ανάρτησης (atom) και ακολουθήστε τις οδηγίες.