Αναμνηστικό forum!!!

Αναμνηστικό forum!!!
Η Λαρού

Κανόνες συγγραφής στο forum:

1.Να διαβάζετε τα υπάρχοντα σχόλια, πριν αναρτήσετε νέα!
2.Να γράφετε τα σχόλιά σας, στην πλησιέστερη κατηγορία!
3.Να γράφετε σχόλια σχετικά με τα κατοικίδια ινδικά χοιρίδια!
4.Να μη γράφετε με κεφαλαία ή με greeklish!
5.Να γράφεται ορθογραφημένα!
6.Να είστε ευγενικοί!
7.Να μην καταχωρείτε σχόλια αγοραπωλησιών!
8.Να μην καταχωρείτε διαφημίσεις!

Πως διαβάζετε τα υπάρχοντα σχόλια:

1.Επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum δεξιά.
2.Το θέμα θα ανοίξει στον κενό χώρο κάτω.
3.Αν πριν τη λέξη καταχωρήσεις υπάρχει ένας αριθμός σημαίνει ότι έχουν αναρτηθεί σχόλια στο θέμα.
4.Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες ινδικών χοιριδίων επιλέγοντας το μήνα Δεκέμβριο από τη χρονολογία 2008.

Πως καταχωρείτε τα σχόλιά σας:

1.Επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum δεξιά.
2.Διαβάστε τα προηγούμενα σχόλια και καταχωρείστε τα δικά σας, στον κενό χώρο κάτω από το ανάρτηση σχολίου.
3.Επιλέξτε το όνομα με το οποίο θα υπογράψετε,
απ' τη δυνατότητα υποβολή σχολίου ως.
Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν!
4.Κάντε κλικ στο κουμπί καταχώριση σχολίου.
5.Επιλέξτε τη χρονολογία 2009 αν θέλετε να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας.

Η διαχειρίστρια:

1.Ως διαχειρίστρια του forum, έχω το δικαίωμα να διορθώσω, να μεταφέρω ή να διαγράψω σχόλιο, αν αυτό δεν συμβαδίζει με τους κανόνες συγγραφής. Οι κανόνες συγγραφής μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.
2.Έχω το δικαίωμα να εκμεταλευτώ τα σχόλια και τις φωτογραφίες κατ' οποιονδήποτε τρόπο. Τα δικαιώματα της διαχειρίστριας μπορούν να αλλάξουν αποιαδήποτε στιγμή.
3.Τα σχόλια των χρηστών του forum,εκφράζουν τις απόψεις των ιδίων και όχι απαραίτητα τη δική μου.
4.Έχω διαβάσει αρκετά για τα ινδικά χοιρίδια, όμως δεν είμαι ούτε κτηνίατρος, ούτε εκτροφέας, ούτε άλλη ειδικός. Δεν ξέρω να απαντήσω σ' όλες τις ερωτήσεις.
5.Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω, χρησιμοποιήστε το forum!

Ζευγάρωμα

Αν έχετε απορίες για το ζευγάρωμα, γράψτε τις εδώ!

42 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/9/08, 9:05 μ.μ.

    ΕΧΩ 1 ΑΡΣΕΝΙΚΟ & 1 ΘΗΛΥΚΟ ΙΝΔ.ΧΟΙΡ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΟΙΣΤΡΟ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ.ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ
    ΚΛΟΥΒΙ, ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ... ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΣΑ ΠΑΛΙ.
    ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ ΟΙΣΤΡΟΥ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην τα ξαναβάλεις στο ίδιο κλουβί!
    Ευτυχώς που δεν είχε όρεξη το θηλυκό! Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να γεννήσουν μέχρι και 6 μικρά σε κάθε γέννα και μετά τη γέννα είναι έτοιμα για εκ νέου επαφή! Τι θα τα έκανες τόσα μωρά;; Τα θηλυκά ινδικά χοιρίδια ωριμάζουν σεξουαλικά από τον δεύτερο μήνα της ζωής τους και δεν υπάρχει κάποια ορισμένη εποχή οίστρου! Ζευγαρώνουν συνεχώς!! Ελπίζω να σε κάλυψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και οίστρο παρουσιάζουν κάθε δύο περίπου εβδομάδες για μία ολόκληρη μέρα! Αλλά μην πειραματιστείς! Δεν θα είναι εύκολο ούτε να κρατήσεις, ούτε και να χαρίσεις τόσα μικρά! Αν θέλεις να τα έχεις στο ίδιο κλουβί θα πρέπει να τα στειρώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/10/08, 1:28 μ.μ.

    θα ηθελα να προσθεσω κατι ...απο την πολυετη εμπειρια μου στα ινδικα χοιριδια στην ελλαδα κυριως λεω πως το ζευγαρωμα δεν ειναι κακο αλλα ουτε και απαραιτητο . σε περιπτωση που καποιος θελει να ζευγαρωσει τα ινδικα του χοιριδια για διαφορους λογους( οπως το να βιωσει αυτην τη εμπειρια-θαυμα της ζωης η απλα να κρατησει περισσοτερα ινδικα χοιριδια κ.α ) πρεπει να προσεξει τον χωρο διαμονης της θηλυκιας(ενα ανετο κλουβι σε κανονικη θερμοκρασια γυρω στους 20 βαθμους C χωρις ρευμα αερα , με παντα προσβαση σε χορτα-λαχανικα-φρουτα ,φαγητο και κυριως νερο . οπως και ενα μερος να κρυβεται για να μην εχει αγχος -φοβο-στρες την ωρα που θα γενναει.προτεινομενο να ειναι μονη της στο κλουβι και χωρις αρσενικα βασικα για να μην ερθει κατευθειαν σε επαφη με το αρσενικο μετα την γεννα. κατα την διαρκεια της κυησης (βασικα 3 εβδομαδες πριν την γεννα ),της γεννας και του μεγαλωματος των μικρων μεχρι 3 εβδομαδες (δηλαδη μεχρι τον απογαλακτισμο τους )πρεπει να παραμεινει σε αυτο το κλουβι με αυτες τις προυποθεσεις που ανεφερα παραπανω. στην περιπτωση που δεν θελει να κρατησει ο ιδιωκτητης τα ινδικα χοιριδια μπορει καλιστα να βαλει μια αγγελια χαριζονται ινδικα χοιριδια ελενγχοντας σε τι οικογενεια θα πανε και αν οι συνθηκες ειναι καταλληλες για την υπολοιπη ζωη του. αμα αποφασισει να κρατησει τα ινδικα χοιριδια προτεινω να τα χωρισει γιατι δεν θα σταματανε να γεννανε και εκτος απο αυτο η συνεχεις κυοφορηση σε ενα ινδικο χοιριδιο μπορει να προκαλεσει σωματικα προβληματα καθως και τον θανατο . αμα θελει ο ιδιωκτητης να ζευγαρωνει οπως και δηποτε την θηλυκια προτεινομενο ειναι να γενναει μονο 2-3 φορες τον χρονο ωστε να μην παρουσιασει προβληματα στην γεννα η θηλυκια η βρουν πεθαμενα τα μικρα. η κυηση κραταει περιπου 2 μηνες και δυο εβδομαδες ,ο απογαλακτισμος των μικρων 3 εβδομαδες , η προτεινομενει ηλικια για ζευγαρωμα ειναι να ειναι το ινδικο χοιριδιο τουλαχιστον 6 μηνων, σε περιπτωση που μεινει εγκυος σε μικροτερη ηλικια υπαρχει πυθανοτητα να υπαρχουν προβληματα κατα την διαρκεια της γεννας στα μικρα η σε αυτην . κατευθειαν μετα την γεννα μιας θηλυκιας μπορειται να πιασετε τα μικρα με προσοχη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και το ζευγάρωμα δεν είναι κακό, αλλά αν κάποιος θελήσει να ζευγαρώσει τα ινδικά χοιρίδιά του θα πρέπει γνωρίζει από πριν που θα δώσει τα μικρά! Και θα πρέπει να είναι και προετοιμασμένος να τα κρατήσει, αν δεν βρει κάπου καλά να τα δώσει! Στην Ελλάδα τα ινδικά χοιρίδια δεν είναι τόσο αγαπητά όσο στο εξωτερικό ώστε να δωθούν εύκολα! Και αυτά ψυχούλες είναι και θα πρέπει να προσεχτούν! Δεν θα πρέπει να τα ζευγαρώνουν απλά από περιέργεια και τα μικρά να μην ξέρουν τι να τα κάνουν μετά! Δεν είναι λύση να τα δίνουν σε pet shop που οι συνθήκες είναι άθλιες ή δεν ξέρω κι γω που αλλού!
    Οι συνθήκες του κλουβιού που περιγράφεις, να τονίσω ότι ισχύουν για όλα τα κατοικίδια ινδικά χοιρίδια, όχι μόνο για τα θηλυκά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Ευχαριστώ για τις επιπλέον πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/10/08, 7:18 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαφωνώ σ' αυτό που λες! Από την προσωπική μου εμπειρία γνωρίζω ότι είναι λίγοι, αυτοί που θα ήθελαν ινδικά χοιρίδια για κατοικίδια!
    Και γιατί τα ανέφερες τα "ακατονόμαστα"; Είναι αλήθεια ότι κάποιοι θέλουν ινδικά χοιρίδια για να ταϊσουν τα κατοικίδια φ@ί@δ@ι@α τους! Και θέλει πολύ προσοχή το που θα δίνονται!
    Αν ενδιαφέρεσαι να χαρίσεις, βάλε αγγελία στο χαρίζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/11/08, 6:43 μ.μ.

    δεν τα χαριζω ! (εκτος αν ειναι με συσταση)οχι οτι εχω αναγκη τα 20 ευρω αλλα το κανω για να ξερω οτι αυτος που θα παρει το ζωακι δεν θα το δωσει σε καποιο ζωο να το φαι η δεν θα το κακομεταχειριστει και θα το αγαπαει .βεβαια αυτο δεν εξαρτατε μονο απο το αν θα το πουλησω .παντα πριν δωσω ενα χοιριδιακι (αν και εχω καταφερει να δωσω μονο τρια συνολικα και αυτα απο μ*λ*κια μου γιατι το χαζο ακουσα την μανα μου που μου ελεγε μην κρατησεις τοσα πολλα .ευχομαι να ειναι καλα ) ελενγχο μεχρι τελικης για το που θα παει να ζησει . αν ξερεις κανεναν καλο ανθρωπο που να θελει η να του χαρισω η να του πουλησω πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/1/09, 9:46 π.μ.

    Μπορεί να ζευγαρώσει ενα κοντότριχο με ένα μακρύτριχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/1/09, 8:35 μ.μ.

    ti koufi erotisei itan auti ... san na les an borei ena tsiouaoua na zeugarosei me ena pomeranian ...bebea kai nai alla ta mikra borei na bgoun kai kodotrixa k makritrixa i ola kodotrixa i ola makritrixa borei akoma k to miso na einai kodotrixo k to allo miso makritrixo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να δώσω μία πιο απλή παρομοίωση, το ζευγάρωμα μακρύτριχων και κοντότριχων ινδικών χοιριδίων είναι σαν να ζευγαρώνεις ένα σκύλο με πλούσιο μαλλί, με ένα σκύλο με λίγο! Σκύλος ο ένας, σκύλος και ο άλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/1/09, 9:46 μ.μ.

    kalispera paidia..eida oti exoun anevei polles photos apo xoirakia sto blog..tha ithela na rotisw an kapoios apo sas thelei na zevgarosei to diko tou thiliko xoiridio me ton ichi...boreite na ton deite stis photos tou mina dekemvriou..parexw filoxenia.fagito kai an den thelete ta mikra apo thn genna analamvanw plirws na ta dwsw se filozwous filous mou ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/1/09, 4:47 μ.μ.

    giati 8eleis na to zeugaroseis ? an dn 8es ta mikra ... ?ksereis oti i genna se mia 8ilikia einai para poli diskoli ipo8esi .sto leo auto giati ego imoun kara iper t zeugaromatos k tora to metaniono pikra .to 60 tis 100 ton indikon xoiridion p gennaei pe8enei . k emena m pe8anan 2 8ilikes i mia gennise 5 k pe8ane tin proti ebdomada ksafnika k i alli i opia itan kori tis genise mono 3 k exase kila eixe taxikardia elipsi asbestiou bitaminon k sidirou k dn borouse na anapneusi o ktiniatros tis edose adibiosi k xilia dio k asbestio tis panagias ta matia k meta pe8ane k auto perase k sta 3 mikra p episeis dn ezisan .to max p eixa indika xoiridia itan 15 k tora exo 9 .asxoloume polla xronia pisteuo kati na ksero k ego peri zeugaromatos . pes m omos ton logo p 8es na zeugarosei mipos broume allo tropo na se ikanopiisoume ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/1/09, 8:04 μ.μ.

    giati poly apla einai partheno to kakomoiro kai ypoferei...arseniko exw kai psaxnw ena thiliko na to zevgarwsw...ayto pou sou etyxe einai tyxeo,,h kopela mou exei thn mitera tou dikou mou kai exei gennisei 3 fores hdh kai einai 2 etwn...apo ayta exei xasei mono ena mikro sthn genna kai xerei akras ygeias..zoa einai kai ayta kai exoun ormes..opoios thelei pantws as ta zeygarosoume kai opws eipa kai pio prin tha ta kratisw ola ta mikra gia tous filous mou pou theloun kai aytoi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος28/1/09, 5:19 μ.μ.

    gia mia 8ilikia p ksereis mono dn boreis na les ... ego sinolika exo kai eixa giro stis 9 8ilikies k ego dei pano apo 10 gennes .oi dio apo autes pe8anan epeidi tous taleporise i genna k alles glitosan paratrixa .episeis apo morakia pe8anan sinolika 4 .exo mia 8ilikia p exei gennisei polles fores k einai igiestati .auto dn simeni omos oti i 8ilikia dn taleporite k dn benei se risko .ama to agapas to zoaki s (kirios gia 8ilika milao ) dn 8a riskareis tin zoi tou gia mia genna .k ego 8elo morakia k gennes dn eimai kata .alla einai epikindino na to kseresi .bebea ta arsenika dn exoun kanena problima .ama o idioktitis krini oti i indikoula tou 8a zeugarosei na tin prosexei poli tin diarkeia tis egimosinis k gia ena mina meta dinodas tis frouta ,laxanika ,bitamines k poli simadiko einai to asbestio (oxi galaktokomika giati tous kanoun kako) . to zeugaroma einai fisiki anagi tou zoou k dn to arnoume .alla einai fisiko ena zoo na zei se kloubi ? giati tote na einai fisiko na zeugaronei k sto kloubi ? k ego 8elo poli ta tous kano tin xari k na kano oti boro gia na ta boi8iso k kata tin diarkeia tis egimosinis k meta . k m aresei poli i anipomonisia tou pote 8a gennisei k o 8ilasmos ta skouik skouik ktl einai mia aksexasti k katapliktiki ebiria . episeis an to mono p se apasxolei einai i euxaristisi tou zoou k to kaneis mono gia auto k oxi epeidi esi 8es tote boro na s prosfero ena 8iliko mono gia zeugaroma (xoris omos na meinei egios )giati mallon einai idi .k ena loutrino pisteuo na kanei tin idia doulia . k se auto to site einai enas p xarizei indika xoiridia an 8eloun oi filoi s .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος28/1/09, 5:21 μ.μ.

    episeis mou kanei ligo egoistiko to 8a kratiso ego ola ta mikra . ektos k an enoeis an dn ta 8eli o idioktitis tis 8ilikias . i an ta mirastite ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/2/09, 11:17 μ.μ.

    koita egw psaxnw ena thiliko..an exeis kapoio na mou daneiseis kai tha to frontisw san diko mou exei kalws..alliws tha agorasw ena...kai fysika ennow an den thelei o allos ta mikra..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/2/09, 7:32 μ.μ.

    kala oti 8es ... elpizo na mn to metanioseis k na s paei kala i genna i 8ilikia kai ola .an pareis apo pet shop koita na einai kala stin igia t kai gia zeugaroma ano ton 6 minon .kalo 8a itan na mn biasteis k na to pareis mikrouli k otan megalosei na to zeugaroseis ... an dn 8elei mn to diakindinepseis sigoura exei kapio logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος8/2/09, 3:24 μ.μ.

    an dn 8elei stin sinexia tis zois tou na zeugarosei mn to pieseis -diakindinepseis kapio logo 8a xei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8/2/09, 3:34 μ.μ.

    k kati allo 8eleis morakia indika xoiridia , 8es genikotera pio polla indika xoiridia k to exeis skeftei kala i 8eleis na zeugarosei o ichi . sin t oti ama zeugarosei kai katalabei ti esti zeugaroma 8a to epi8imi para poli sixna k otan dn boreisna t to prosfereis 8a ekneurizete k 8a exei kaki siberifora . kinos 8a ton stenoxoriseis . eno tora p dn kserei ti einai dn ton pirazei tora . ego pisteuo akoma oti pio poli s kaiei esena na to zeugaroseis epidi nomizeis oti to 8elei para ekinon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος24/3/09, 10:37 μ.μ.

    γεια σας και παλι... λοιπον η bella μολις μου απεδειξε περιτρανα οτι ειναι bellos... απο τη μια θελω να πεσω κατω απο τα γελια, απο την αλλη σκεφτομαι οτι καλα εγω ειμαι και ασχετη δεν ειχα ποτε ινδικο χοιριδιο αλλα αυτοι που το εδωσαν στον φιλο μου οταν μου το εφερε δεν ηξεραν τι ειναι? τελικα το ποδι του ειναι πολυ καλυτερα και το παταει, κουτσαινει βεβαια αλλα τουλαχιστον το παταει... να ρωτησω κατι τωρα, ποσο καιρο θα ειναι σε περιοδο αναπαραγωγης? ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος28/3/09, 4:46 μ.μ.

    Γεια!!!!!!Είμαι ο Αντώνης και θέλω ν σε ρωτήσω κάτι.Εχει η ξαδέρφη μου ένα ινδικο χοιριδιο που είναι θηλυκο και εγώ ενα αρσενικό.Το θεωρείς απαραιτητο να ζευγαρωσει έστω και μια φορα στη ζωή του ενα ινδικό χοιρίδιο?Με εκτίμηση Αντωνης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου Χριστίνα!
    Αν έχω καταλάβει καλά την ερώτησή σου..
    Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να αναπαραχθούν κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από τις πρώτες περίπου τρεις βδομάδες της ζωής τους ως τα γεράματά τους!

    Γεια σου Αντώνη!
    Αν θέλεις να φαίνεται το όνομά σου μην επιλέγεις Ανώνυμος, αλλά όνομα/URL!

    Αν ενδιαφέρεστε να τα ζευγαρώσετε πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ πιθανό να γεννηθούν και έξι ινδικά χοιρίδια! Είστε διατεθειμένοι να τα κρατήσετε;; Ακόμη, το θυληκό μπορεί να πεθάνει στη γέννα! Μπορεί η ξαδέρφη σου να το ρισκάρει;; Δεν είναι απαραίτητο να τα ζευγαρώσετε!

    Αν μπορείτε, πάρτε τους για παρεούλα ένα ακόμη ινδικό χοιρίδιο του ίδιου φύλου! Αυτό που έχουν ανάγκη τα ινδικά χοιρίδια είναι η παρεούλα! Είναι κοινωνικά ζωάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ...ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ.Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εχω 2 θηλυκα ινδικα χοιριδια, πριν λιγες μερες ειδα κατι περιεργο. Δεν ξαφνιαστηκα γιατι το χω δει και σε αλλα ζωα.
    Η μια η θηλυκια αρχιζει να κυνηγαει την αλλη και σε λιγο βλεπω τη μια να καθεται σε σταση ζευγαρωματος και η αλλη να ανεβαινει πανω της και να την ζευγαρωνει. Αυτο επαναληφθηκε και λιγο αργοτερα. Ειναι οντως και οι 2 θηλυκες,το εχω εξακριβωσει.Πιστεψα οτι η μια σερνει γιατι την ειδα λιγο πρησμενη στα γεννητικα οργανα και την πηγα στον αρσενικο που εχει ενας φιλος μου την επομενη μερα,αλλα δεν την ειδα να θελει να ζευγαρωσει εκεινος προσπαθουσε.Δεν μπορω να τις ζευγαρωσω δεν θελουν τον αρσενικο,μου φαινεται τη βρισκουν μεταξυ τους.Δεν θα δω ποτε μικρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου Αντώνη!
    Φωτογραφίες από ινδικά χοιρίδια μελών του forum εννοείς; Από την αρχειοθήκη του forum δεξιά επιλέγεις το μήνα Δεκέμβριο! Μετά τσουλάς προς τα κάτω! Αν θέλεις στείλε μου και συ το δικό σου στο e-mail μου για να το προσθέσω!

    Γεια σου Άκη!
    Τα μικρά που θέλεις να δεις, θες και να τα κρατήσεις;; Αν όχι, μην τις ζευγαρώσεις με αρσενικά!
    Τα ινδικά σου χοιρίδια όμως έτσι και αλλιώς είναι λεσβίες! Άρα δεν τίθεται θέμα τέτοιου ζευγαρώματος!
    Η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει μόνο στους ανθρώπους! Υπάρχει και στα ζώα! ;-)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 8a epi8imousa an ginete na grafi auto to sxolio kapou opou na to doun oloi an ginete . ta indika xoiridia einai kalitero na zeugaronoun (an zeugarosoun pote )apo 6 minon eos 12 minon gia proti fora .an mini kapio egios meta ton xrono i pi8anotites epibiosis einai poli pio liges .meta ton xrono to 8iliko idiko xoiridio an dn exi genisi tulaxiston 1 fora kalo ine na mn zeugarosi pote giati ta pelvic bones tou exoun klisi me ameso epakolou8o na mn bori na feri ta moraki tu ston kosmo . an apofasisete na parete tin eu8ini os siniditos gonios (indikou xoiridiou) k na zeugarosete ta indika sas xoiridia protino ta eksis. na zeugarosi to 8iliko apo 6 -12 minon kalo 8a itan 7-8 na mini egios . kata tin diarkia tis egimosinis to 8iliko na lambani mia fora tin ebdomada asbestio apo to stoma i sto nero .(kalo 8a itan apo to stoma gia na imatse siguroi oti to efage)se af8onia fagito ,nero ,xorta k mera para mera liga froutakia k laxanika .sto kloubi mesa ena megalo spitaki gia na genisi me tin isixia tis . auta se biologiko tomea prin tin genna .tora to zoaki kalo 8a itan na mn to sikonete gia na mn traumatistoun ta mikra i an xriasti poli prosektika k tis 2 teleutees ebdomades ka8olou. na ine iremo mono t sto kloubi xoris fasaria k poles kinisis an8ropon giro tou . meta tin gena asbestio mera para mera fagito nero k xorta se af8onia se ka8imerini basi opos k prin k laxanika k frouta mera para mera opos k prin ala oxi se af8onia (prosoxi oxi pola mn kani diaria )k na eksakolou8i mexri k tin 3 ebdomada meta tin genisi t na ine sto kloubi m tn mama k meta mexri tin 6 ebdomada opu 8a do8i se kapion allon (i 8a to kratisete esis)bori na paramini k m alla se kloubi p iksere pio prin i kapia alla mikroulia . ta 8ilika indika xoiridia dn prepei na zeugaronoun otan einai akto ton 6 minon i genna einai poli diskoli k i mitera xani tin anaptiksi tis . giauto kalo 8a itan na xorisete arsenika apo 8ilika . i genna sta indika xoiridia einai sxetika periploki k diskoli iparxi pi8anotita na pe8ani i mitera i kapio mikro i ola ta mikra i k i mana k ta mikra bebea iparxi k i periptosi p ola pane kala .gia paradigma se emena mia ixe genisi 3 k pe8ane k auti k ta mikra k mia alli ixe 5 k xeran oloi akras igias .gia perisoteres apories i leptomeries exete me enimeri an 8elete boi8ia .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ekana ena mikro la8aki eki p lei k na eksakolou8i mexri k tin triti ebdomada ktl.. enoo ta mikra na eksakolou8oun ktl...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν μπορώ να αλλάξω θέση στο σχόλιο!
    Αν θες, μπορείς να μου προτείνεις κάποια ιστοσελίδα που αναφέρει τα παραπάνω για να την προσθέσω στην αρχική!

    Μία διόρθωση μόνο: λαχανικά και φρούτα χρειάζονται καθημερινά και όχι μέρα παρά μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια θελω να κανω μια ερωτηση,θα ηταν ασχημη εμπυρια να βαλω τη ζουζου μου να γεννησει?

    7/4/2009 3:10 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια!

    Αν μπορείς να κρατήσεις τα χοιριδιάκια που θα γεννηθούν, αντέχεις τα έξοδα που θα προκύψουν και δε φοβάσαι μήπως ΠΕΘΑΝΕΙ η ζουζού στη γέννα, τότε ζευγάρωσέ την!

    Πρέπει να ξέρεις όμως ότι μπορεί να γεννήσει πολλά μωράκια (πιθανόν και 6)!
    Λίγες βδομάδες μετά τη γέννα, θα πρέπει να χωρίσεις τα αρσενικά από τα θυληκά και να αγοράσεις δύο τεράστια κλουβιά για να τα βάλεις μέσα!

    Προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα!

    Διάβασε και τα άλλα σχόλια, γιατί η ερώτησή σου είχε ξαναπαντηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δικιο εχεις δεν το ρισκαρο,ευχαριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πριν 1 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΘΗΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ.ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ.ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΗ ΚΟΙΛΙΑ.ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΣ ΟΜΩΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ Η ΘΗΛΥΚΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΛΙΑ,ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ,ΕΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑΔΑ Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗΣ?Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΪ.ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου Aki!
    θα σε παρακαλέσω να μη γράφεις με κεφαλαία!
    Υπάρχει κανόνας!

    Γιατί ήθελες να τη ζευγαρώσεις; Είσαι διατεθειμένος να κρατήσεις τα μικρά; Γιατί αν δεν είσαι, δεν έπρεπε να μπεις στη διαδικασία!

    Πόσο καιρό την είχες αφήσει στο φίλο σου;
    Τα θυληκά ινδικά χοιρίδια παρουσιάζουν οίστρο κάθε δύο ή δυόμιση εβδομάδες περίπου για μία μέρα! Την είχες δηλαδή αφήσει περίπου μισό μήνα;

    Τρώει περισσότερο;

    Δεν έχω δει ινδικό χοιρίδιο τόσων ημερών έγκυο για να ξέρω να σου απαντήσω!

    Καλού-κακού μην της πιέζεις την κοιλίτσα και μην τη σηκώνεις! Αν χρειαστεί να τη σηκώσεις, σηκωσέ την όσο πιο απαλά μπορείς και με το ένα χέρι σου κάτω από την κοιλίτσα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Α! Και το εξόγκωμα στην κοιλίτσα μπορεί να σημαίνει και άλλα πράγματα! Όπως π.χ. όγκο! θα ήταν καλό να την πας σε κάποιον/α κτηνίατρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πιστεύω οτι πρέπει να είναι έγγυος.Όχι δεν την άφησα τόσο καιρό.Αλλά παρατηρώ διαφορά στη συμπεριφορά της και κάθεται συνέχεια μέσα στο σπιτάκι της.Τις προάλλες ζευγάρωνε την άλλη θηλυκιά μου η οποία όταν την αγόρασα ήταν έγγυος και απέβαλε.Τρώνε το ίδιο και οι 2 αλλά αυτή παχαίνει.Κάνει τη στρογγυλάδα της εγγυμοσύνης.Φυσικά αν είναι να γεννήσει όπως υπολόγισα τις μέρες θέλει άλλες 25 μέρες περίπου.Έτσι περιμένω.Τις προάλλες η άλλη μου είχε οίστρο και την πήγα στον αρσενικό δεν καθόταν,αλλά 4-5 απόπειρες έγιναν,ανέβηκε πάνω της.Το μόνο που έχω να κάνω είναι υπομονή.Πάντος έχει 20 μέρες που την πήγα και την άλλη και έχει αρχίσει λίγο να παχαίνει.Έχω τι να τα κάνω τα μικρά γι 'αυτό άλλωστε τις ζευγαρώνω.Αλλά ειναι δύσκολο με το ζευγάρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. γεια σας.Θα ήθελα να ρωτήσω από πόσο μηνών και μετά μπορούν να ζευγαρώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γεια σου Βαρβάρα!

    Θεωρητικά μπορούν να ζευγαρώσουν και από την πέμπτη εβδομάδα της ζωής τους, αλλά.. δεν πρέπει να τα αφήνουμε να ζευγαρώσουν από τόσο μικρή ηλικία! Η καλύτερη ηλικία για ζευγάρωμα είναι περίπου από 6 μηνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος7/7/09, 12:42 μ.μ.

    Γεια εχω ενα ινδικο χοιριδιο την ΖΙΖΟΥ και θελω να την ζευγαρωσω με τον ινδικο χοιριδιο μιας φιλης που το ονοματου ειναι ΜΠΟΜΠΟΣ,εκεινη ομως τον αντιπαθει φρικτα τι να κανω???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γεια σου Ανώνυμε/η!

    Να μην τη ζευγαρώσεις! Το ζευγάρωμα σημαίνει και γέννα μικρών! Πιθανόν και 6! Που θα καταλήξουν αυτά μετά; Θα μπορείς εσύ να τα κρατήσεις;

    Και μη ξεχνάς και την πιθανότητα να πεθάνει το θυληκό ή τα μωρά στη γέννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γιάννης είπε...
    Γεια σε όλους,
    είμαι από Θεσσαλονίκη και έχω ένα θηλυκό πλασματάκι... Επι πολλά χρόνια (από μικρός) έχω ινδικά χοιρίδια αλλά πάντα του ίδιου φύλου. Θέλω επιτέλους να δω όλο το μεγαλείο τους... και να γίνω "παππούς".
    Αν λοιπόν κάποιος έχει έναν εύρωστο αρσενικό και θέλει να τον αποχωριστεί, η μικρή μου σίγουρα θα ήθελε να μοιραστεί μαζί του τον χώρο της...

    Όσο για τα νέα μέλη που πρόκειται να έρθουν, αφού βρήκα εσάς, σίγουρα θα πάνε σε καλά χέρια...!

    Σας ευχαριστώ πολύ!

    Με εκτίμηση στην προσπάθειά σου Valantia,
    Γιάννης (John_Thanas@hotmail.com)

    15/9/2009 12:15 πμ
    Eliana είπε...
    Γιαννη , ελπιζω να σε προλαβα και να μην την ζευγαρωσες ακομα . Να ξερεις οτι η γεννα δεν ειναι παιχνιδι και οτι μπορει και να σου πεθανει το ζωακι σου , σου προτεινω πριν αρχισεις την ολη διαδικασια να διαβασεις παρα παρα παρα πολλα περι γεννας ,μωρων κτλ . Επισης ολο αυτο θα σου κοστισει χρονο χρηματα και μπορει αν σου πεθανει η θηλυκια να αναγκαζεσε καθε 4 ωρες να τα ταιζεις . Που θα δωσεις τα μικρα , θα τα παρατησεις σε κανα πετ σοπ ή θα τα αφησεις να ζευγαρωσουν και να βγουν μωρακια αο αιμομηξια ?

    16/9/2009 5:31 μμ
    Eliana είπε...
    εμενα την τελευταια φορα που ειχα γεννα , η χοιριδιουλα μου εκανε 8 ... αν σου κανει εσενα 8 ή και 9 ? τι θα τα κανεις ? θα μπορεσεις να ασχοληθεις ωστε να βρεις καλα σπιτια για ολα ?

    16/9/2009 5:35 μμ
    Γιάννης είπε...
    Καλησπέρα Ελιάνα σε ευχαριστώ πολυ για το πραγματικό σου ενδιαφέρον!

    Η αλήθεια είναι ότι όπως έγραψα παραπάνω ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα ινδικά χοιρίδια και δεν πήρα αβίαστα αυτή την απόφαση να ζευγαρώσω τη θηλυκιά μου.
    Εχω διαβάσει και έχω διαβάσει πολύ και πάντα διαβάζω πριν αποκτήσω ένα ζωάκι! Το καλύτερο βιβλίο που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία το "Τα πάντα για τα ινδικά χοιρίδια" το ξέρω απ' έξω κι ανακατωτά. Όμως δεν έμεινα εκεί. Συνέχεια ενημερώνομαι και δεν σου κρύβω ότι το blog μας αυτό το ανακάλυψα όταν έψαχνα σε μηχανη αναζήτησης τις λέξεις "γέννα" και "ινδικά χοιρίδια" (και μάλιστα δεν περίμενα να μου βγάλει πολλά αποτελέσματα...).
    Δεν θέλω να σκεφτώ "αν πεθάνει..." όχι γιατί δεν με ενδιαφέρει η ζωή της και κυρίως το τι θα τραβίξει μέχρι να πεθάνει αλλά αλλοιμονο αν σκεφτόμουν έτσι, δεν θα έκανα τίποτα.
    Πιστεύω ότι επειδή είναι η πρώτη της γέννα τα μικρά θα είναι 3-4 μακάρι να είναι περισσότερα!!!
    Έχω ήδη βρει 3 άτομα από το στενό μου περιβάλλον που όταν τους ανακοίνωσα πιθανή εγκυμοσύνη "πέταξαν" απ' τη χαρά τους και να αναφέρω ότι δεν μιλάω για παιδιά αλλά ενήλικες...!
    Χρονος και χρήματα υπάρχουν. Ειδικά χρόνος πολύς! Έχω πάρει ξεχωριστό κλουβί για τον αρσενικό τον οποίο πριν τη γεννα σκοπεύω να απομονώσω για να μην προκύψει και δεύτερη εγκυμοσύνη.

    Σε ευχαριστώ πραγματικά πολύ που μου απάντησες!!!

    16/9/2009 8:59 μμ
    valantia είπε...
    Γεια σου Γιάννη!

    Αν επιμένεις να τη ζευγαρώσεις, αν και μπορεί να το ξέρεις, πρέπει να σου πω ότι αν το θηλυκό σου είναι μικρότερο από 6 μηνών ή μεγαλύτερο από 8 μηνών ρισκάρεις περισσότερο τη ζωή του και των μικρών! Ακόμη, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να κρατήσεις τα μικρά αν τελικά δεν τα πάρουν οι φίλοι σου!

    17/9/2009 5:29 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα σχόλια κάποιας κατηγορίας, επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum στα δεξιά. Έπειτα επιλέξτε εγγραφή σε σχόλια ανάρτησης (atom) και ακολουθήστε τις οδηγίες.