Αναμνηστικό forum!!!

Αναμνηστικό forum!!!
Η Λαρού

Κανόνες συγγραφής στο forum:

1.Να διαβάζετε τα υπάρχοντα σχόλια, πριν αναρτήσετε νέα!
2.Να γράφετε τα σχόλιά σας, στην πλησιέστερη κατηγορία!
3.Να γράφετε σχόλια σχετικά με τα κατοικίδια ινδικά χοιρίδια!
4.Να μη γράφετε με κεφαλαία ή με greeklish!
5.Να γράφεται ορθογραφημένα!
6.Να είστε ευγενικοί!
7.Να μην καταχωρείτε σχόλια αγοραπωλησιών!
8.Να μην καταχωρείτε διαφημίσεις!

Πως διαβάζετε τα υπάρχοντα σχόλια:

1.Επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum δεξιά.
2.Το θέμα θα ανοίξει στον κενό χώρο κάτω.
3.Αν πριν τη λέξη καταχωρήσεις υπάρχει ένας αριθμός σημαίνει ότι έχουν αναρτηθεί σχόλια στο θέμα.
4.Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες ινδικών χοιριδίων επιλέγοντας το μήνα Δεκέμβριο από τη χρονολογία 2008.

Πως καταχωρείτε τα σχόλιά σας:

1.Επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum δεξιά.
2.Διαβάστε τα προηγούμενα σχόλια και καταχωρείστε τα δικά σας, στον κενό χώρο κάτω από το ανάρτηση σχολίου.
3.Επιλέξτε το όνομα με το οποίο θα υπογράψετε,
απ' τη δυνατότητα υποβολή σχολίου ως.
Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν!
4.Κάντε κλικ στο κουμπί καταχώριση σχολίου.
5.Επιλέξτε τη χρονολογία 2009 αν θέλετε να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας.

Η διαχειρίστρια:

1.Ως διαχειρίστρια του forum, έχω το δικαίωμα να διορθώσω, να μεταφέρω ή να διαγράψω σχόλιο, αν αυτό δεν συμβαδίζει με τους κανόνες συγγραφής. Οι κανόνες συγγραφής μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.
2.Έχω το δικαίωμα να εκμεταλευτώ τα σχόλια και τις φωτογραφίες κατ' οποιονδήποτε τρόπο. Τα δικαιώματα της διαχειρίστριας μπορούν να αλλάξουν αποιαδήποτε στιγμή.
3.Τα σχόλια των χρηστών του forum,εκφράζουν τις απόψεις των ιδίων και όχι απαραίτητα τη δική μου.
4.Έχω διαβάσει αρκετά για τα ινδικά χοιρίδια, όμως δεν είμαι ούτε κτηνίατρος, ούτε εκτροφέας, ούτε άλλη ειδικός. Δεν ξέρω να απαντήσω σ' όλες τις ερωτήσεις.
5.Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω, χρησιμοποιήστε το forum!

Συμβίωση

Αν έχετε απορίες για τη συμβίωση, γράψτε τις εδώ!

32 σχόλια:

  1. Γενικά ειμαι πολυ φιλόζωη ...ειχα λοιπον τρια ινδικα χοιριδια, ενα χαμστερ που το βρηκε μια φιλη μου παρατημενο στα σκουπιδια και το εσωσα - χι χι - και μια γάτα, που μου την εκανε δωρο το αγορι μου. Ενα μικρο ζωωολογικο κηπο δηλαδη!!! Παντα ηταν υπο επιτηρηση η γατα μου, ωσπου αποδεχτηκε οτι δεν προκειται αλλα ουτε την συμφερει να τους κανει κακο και κοιμοταν πανω στο κλουβι τους....Πιστευεις οτι ειναι κακο να εχεις και γατα και ινδικο χοιριδιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην απευθύνεσαι μόνο σε μένα! Αν θελήσει να απαντήσει και κάποιος άλλος που έχει γνώσεις μπορεί! Δεν ξέρω και πολλά γι' αυτά τα ζωάκια!
    Η γάτα με το ινδικό χοιρίδιο μπορεί να συνυπάρξει, μπορεί όμως και όχι! Και εννοώντας συνυπάρξει δεν εννοώ να είναι και τα δύο στον ίδιο χώρο ελεύθερα και συ ή κάποιος άλλος να λείπει!!
    Μπορεί η γάτα μπροστά σου να μην πειράξει το ινδικό χοιρίδιο, αλλά να το κάνει όταν θα φύγεις! Πάντα λοιπόν με επίβλεψη και το κλουβί θα πρέπει να είναι σε χώρο που δεν θα έχει πρόσβαση η γάτα!!
    Υπάρχουν γάτες που επιτίθονται στα ινδικά χοιρίδια και γάτες που δεν το κάνουν! Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και εμπειρία πιστεύω η γνωριμία ινδικού χοιρίδιου με γάτα!
    Τώρα η δικιά σου το έκανε αυτό επειδή παραμόνευε ή επειδή τα ένοιωθε συντροφιά της! Εσύ ξέρεις;
    Στην αρχική σελίδα έχω ένα βίντεο με γάτα που γλύφει ένα ινδικό χοιρίδιο! Δεν συμβαίνει όμως πάντα αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xmm με μπερδευει λιγο η δομη του σιτε ...νομιζα οτι μιλουσα σε δημοσια συζητηση.
    Μάλλον η γατα μου καπου συμφιλιωθηκε με την ιδεα οτι δεν θα το βλαψει ποτε...μεχρι και μυριζοταν μουσουδα με μουσουδα με το χαμστερ (βεβαια δεν θυμιζονται για την εξυπναδα τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά νόμιζες! Είναι δημόσια συζήτηση μεταξύ πολλών! Αν υπάρξουν άλλοι! Χιχι! Και όσο για τη δομή του site προσπαθώ να την αλλάξω! Θα δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/2/09, 10:51 π.μ.

    Μόλις προχθές αγοράσαμε το πρώτο μας ινδικό χοιρίδιο. Το διάλεξε ο μικρός μου γιός.Ο υπάλληλος στο κατάστημα αφού το κοίταξε, μας είπε ότι είναι θηλυκό. Έτσι και εμείς την ονομάσαμε Μυρτώ. Την επόμενη μέρα, παρακολούθησα στη σελίδα σου το video σχετικά με το φύλο. Κατόπιν, εξέτασα το ζώο το οποίο τελικά είναι αρσενικό. Τον ονομάσαμε ΜΠΕΝΥ. Ο υπάλληλος στο κατάστημα δεν ήτανε ενημερωμένος όπως θα έπρεπε!
    Θέλουμε να πάρουμε ακόμα ένα χοιρίδιο για να έχει παρέα ο Μπένυ. Σκεφτήκαμε να πάρουμε θηλυκό για να είναι ζευγάρι. Όμως, στη σελίδα σου διάβασα πως είναι καλύτερα να είναι το ίδιο φύλο όταν συμβιώνουν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τί φύλο μας συμβουλεύετε να πάρουμε;
    Επίσης εσύ γιατί δεν έχεις πάρει άλλο για να έχει παρέα η Λαρού;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    seaside

    seaside

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλωσήρθες!

    Να χαίρεστε τον Μπένυ!

    Δυστυχώς στα περισσότερα pet shop οι υπάλληλοι δεν έχουν τις γνώσεις που θα έπρεπε! Διάβασε όλες τις καταχωρίσεις του forum και αγόρασε το βιβλίο που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά για τα ινδικά χοιρίδια!

    Για να είσαι απόλυτα σίγουρος/η για το φύλο μπορείς να κοιτάξεις και στη σελίδα http://www.cavyspirit.com/sexing.htm (έχει πολλές φωτογραφίες). Ακόμη μπορείς να κοιτάξεις και στην κατηγορία φύλα του forum!

    Ο λόγος για να μην πάρεις ινδικό χοιρίδιο διαφορετικού φύλου είναι ότι θα έχεις πολλές γεννήσεις και πάρα πολλά μωρά! Το θυληκό θα γεννάει κάθε 2,5 μήνες από 1 έως 6 μικρά! Θα πρέπει για ένα διάστημα τα μωρά να μείνουν με τη μητέρα τους και σε αυτό το διάστημα, μετά από ένα μήνα από τη γέννησή τους, θα πρέπει να χωρίσεις τα αρσενικά από τα θυληκά σε διαφορετικά κλουβιά για να μην υπάρξουν και άλλες γέννες! Τι θα τα κάνεις τόσα ινδικά χοιρίδια; Θα τα κρατάς εσύ; Θα τα δίνεις; Που;

    Γι' αυτό καλύτερα προτίμησε να πάρεις του ίδιου φύλου και αν είναι εφικτό ινδικό χοιρίδιο που ο Μπένυ το γνώριζε από πριν και ήταν στο ίδιο κλουβί!

    Διαφορετικά αν βάλεις στο ίδιο κλουβί ινδικό χοιρίδιο που δεν γνώριζε θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία της γνωριμίας του ενός με του άλλου!

    Δηλαδή να τα έχεις σε ξεχωριστά κλουβιά και κατά τη διάρκεια των εξόδων τους εκτός κλουβιού, να τα αφήνεις να μυρίσουν το ένα το άλλο κτλ. Οι έξοδοι πρέπει να γίνονται σε μέρος του σπιτιού που δεν θα έχεις ξαναβγάλει βόλτα τον Μπένυ! Σε περίπτωση που πάει να επιτεθεί το ένα στο άλλο κουκούλωσέ τα απαλά με μία πετσέτα για να τα χωρίσεις! Όταν δεις ότι πλέον έχουν γίνει καλά φιλαράκια μπορείς να τα βάλεις στο ίδιο κλουβί!

    Θα ήθελα να της πάρω συντροφιά αλλά δεν έχω το χώρο στο σπίτι μου για μεγαλύτερο κλουβί! Επομένως για να μη στριμώξω δύο σ'ένα κλουβί 45*65εκ. (τόσο είναι το κλουβί μου) προτίμησα να έχω μόνο ένα! Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να τα καταφέρω να της πάρω παρεούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/2/09, 6:45 μ.μ.

    Σ΄ευχαριστούμε που μας απάντησες!
    Είμαι μία μητέρα με δύο γιούς 12 και 8.5 ετών. Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα. Μου έκανε εντύπωση γιατί είσαι πολύ νέα και έκανες μια κίνηση ώριμου ανθρώπου. Τελικά η ωριμότητα δεν συμβαδίζει πάντοτε με την ηλικία.
    Όπως σου έγραψα την πρώτη φορά, είδα το σχετικό βίντεο στην κατηγορία φύλα του φόρουμ και έτσι ανακάλυψα ότι ο Μπένυ είναι αγόρι.
    Σ΄ευχαριστώ που με παραπέμπεις σε περαιτέρω πληροφορίες
    Όταν πήγαμε στο κατάστημα την προηγούμενη Πέμπτη να αγοράσουμε ένα ινδικό χοιρίδιο, μας δείξανε ένα μεγάλο κλουβί στρωμένο με ροκανίδι, όπου μέσα υπήρχανε τρία χοιρίδια, ένα μπώλ τροφής άδειο και το νερό στα κάγκελα.
    Το ένα χοιρίδιο είχε καφέ χρώμα, ήτανε παχουλό και με ζωηρό βλέμα στραμένο πρός το μέρος μας. Το συγκεκριμένο, καθότανε μέσα στο μπώλ της τροφής. Το δεύτερο ήτανε μαύρο χρώμα με μία λευκή ρίγα στο μέτωπο και λίγες τουφίτσες καφέ. Και αυτό μας κοιτούσε με ζωηρό βλέμα, δέν ήτανε τόσο παχουλό όπως το προηγούμενο και γενικά κινούτανε στο χώρο με ζωντάνια.
    Το τρίτο, που ήτανε ο Μπένυ, ήτανε το μικρότερο, περίπου τριών μηνών, κατάμαυρο, κυριολεκτικά ακίνητο μέσα στο κλουβί, μαρμαρωμένο, δε σάλευε καθόλου, βρισκότανε πιο μακριά απο τα άλλα δύο και γυρισμένο με την πλάτη προς τα εμάς.
    Ζήτησα από τον υπάλληλο να το πιάσει και να μας το δείξει, γιατί έτσι όπως ήτανε γυρισμένο, δεν μπορούσα να το δώ καλά, έβλεπα μόνο την πλάτη του (το κλουβί ήτανε τοποθετημένο σε γωνία του χώρου). Το πήρα αγκαλιά, μετά το πήρε στην αγκαλιά του ο μικρός μου γιός. Εκείνο, κούρνιαζε στις αγκαλιές μας, χωρίς πάλι να σαλεύει
    Με τη σειρά, πήρα και τα άλλα δύο στην αγκαλιά μου.
    Γιά να είμαι ειλικρινής άν ήμουνα μόνη μου, ίσως να έπαιρνα το δεύτερο (το μαύρο με τη λευκή ρίγα και το λίγο καφετί), γιατί μου φάνταζε πιό όμορφο, όμως ο γιός μου επέμενε να πάρουμε τον μαυρούλη τον Μπένυ.
    Όπως σας έγραψα και πρίν, ο υπάλληλος, μετά από ερώτησή μας για το φύλο των ζώων, τα βρήκε και τα τρία θηλυκά.
    Εμείς, μέχρι τότε είχαμε πλήρη άγνοια για τα ινδικά χοιρίδια. Το μόνο που γνωρίζαμε ήτανε πως είναι επικοινωνιακά με τον άνθρωπο και καλά πλασματάκια.
    Πού θέλω να καταλήξω με όλα αυτά. Το ένα αυτάκι του Μπένυ είναι δαγκωμένο σε δύο σημεία, το ζωάκι ήτανε αρκετά αδύνατο όταν το πήραμε, ήτανε φοβισμένο, το τρίχωμά του σκληρό και στιλπνό και γενικά το ζώο ήτανε σοκαρισμένο.
    Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ έφαγε όταν τον φέραμε στο σπίτι και πόσο εξακολουθεί να τρώει, δύο μέρες τώρα που είναι μαζί μας. Επίσης, αυτές τις δύο μέρες, έχει παχύνει αισθητά, το τρίχωμά του γυαλίζει και είναι μαλακό, έχει ξεθαρέψει, δείχνει χαρούμενος και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, γιατί τον αγαπάμε πολύ, γενικά αγαπάμε όλα τα ζώα.
    Ίσως η συμβίωση του Μπένυ με τα άλλα χοιρίδια να μην ήτανε και πολύ αρμονική.
    Φαντάζομαι, πως ο Μπένυ πρέπει να βρήκε τα άλλα δύο στο κλουβί και δεν τον δεχθήκανε ποτέ. Δέ θα τον αφήνανε να φάει και γενικά τον φοβίζανε. Νόμοι της φύσης βλέπετε.
    Οπότε, το θεωρώ αδύνατον να πάρω παρέα για τον Μπένυ ένα απο αυτά τα δύο ζωάκια.
    Τώρα θα ήθελε να ρωτήσω τα εξής: 1) Πόσα χρόνια ζούνε τα ινδικά χοιρίδια; 2)Πού μπορώ να προμηθευτώ τις μεταλλικές σχάρες και τους συνδετήρες για να φτιάξω ένα χώρο μεγαλύτερο για το Μπένυ και τον μελλοντικό/ή συντροφιά του;
    Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία!
    seaside

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σχόλιο του Ανώνυμου στις 8/2/2009, 2:33
    μεταφέρθηκε στην κατηγορία Υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μπένυ είχε φοβηθεί πάρα πολύ γι' αυτό και καθόταν ακίνητος! Όταν ένα ινδικό χοιρίδιο τρομάξει μπορεί να μείνει τελείως ακίνητο ακόμη και για 30 λεπτά ή μπορεί να τρέξει πάρα πολύ γρήγορα!!

    1. Συνήθως ζουν κατά μέσο όρο τέσσερα έως πέντε χρόνια. Δεν αποκλείεται όμως να ζήσει και περισσότερο.

    Σύμφωνα με το βιβλίο τον ρεκόρ γκίνες υπήρχε και ινδικό χοιρίδιο που έζησε 14 χρόνια και 10,5 μήνες. Αλλά αυτές είναι πολύ σπάνιες περιπτώσεις!

    2. Αυτά τα υλικά για κλουβιά που υπάρχουν στο βίντεο στην αρχική σελίδα δεν πωλούνται στην Ελλάδα. Μπορείς είτε να τα παραγγείλεις μέσω internet ή να αγοράσεις παρόμοια από Ελλάδα!

    Αν ψάξεις σε αρκετά pet shop μπορείς να βρεις και μεγάλα κλουβιά για ινδικά χοιρίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σχόλιο της deppy μεταφέρθηκε στην κατηγορία εγκυμοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/2/09, 5:10 μ.μ.

    Μπορεί ένα αρσενικό ινδικό χοιρίδιο 5 μηνών να συμβιώσει με ένα αρσενικό ινδικό χοιρίδιο 1-2 μηνών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/2/09, 2:47 μ.μ.

    e3artate an einai filika metaski tous .logika nai giati an k arsenika pisteuo na mn kseroun t einai 8iliko akoma k epeidi einai mikroulia 8a ta broune . dokimase na ta baleis se ksexorista kloubakia dipla dipla oste na exoun epafi k na mirizei to ena to allo (2-3 meres).meta dokimase na ta baleis mazi k des pos 8a ta pane .pisteuo na ta broune .kali epitixia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/2/09, 2:49 μ.μ.

    a episeis epidi o mikros dn einai akoma biologika arsenikos borei o megaliteros na prospa8isi na ton zeygarosei k na mn katalabei oti einai arsenikos opote 8a megalosoun mazi k dn 8a exeis probima . mia dokimi 8a se pisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/2/09, 4:50 μ.μ.

    Το δοκίμασα αλλά το μεγαλύτερο κυνηγούσε το μικρότερο.Τελικά το έδωσα σε μια φίλη μου που δεν είχε δικό της.Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γενικά η συμβίωση δύο αρσενικών που δεν είναι αδερφάκια ή που δεν έχουν μεγαλώσει μαζί από μικρά μπορεί να μην είναι αρμονική. Ειδικότερα αν είχαν γνωρίσει πιο πριν θηλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος26/2/09, 6:05 μ.μ.

    tora omos k to diko s einai mono tou kai tis filis s . einai kinonika zoa k stenoxorioude mona tous . ego leo na to palepseis ...8a simfilio8oun ego exo 5 arsenika ta opoia eperna kata kairous k ta pane mia xara metaksi tous .stin arxi mono otan ferno kapio kenourgio einai ligo diskola giati trexoun k kinigioude alla xoris na dagonode k petane rokanidia ap e3o alla meta apo 2-3 meres einai aggelakia ola tous .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/3/09, 9:53 μ.μ.

    Γεία σου Εliana και συγχαρητήρια για την κίνηση σου να βοηθάς κάποιους με λίγες γνώσεις πάνω στα ινδίκα χοιρίδια.Θέλω και εγω λοιπόν την βοήθειά σου.Εχω εναν μικρούλη για παρέα που τον λένε ΣΟΝΙΚ (5 μηνων είναι και τον εχω από 2,5).Θέλω να του πάρω για παρεα ενα ακόμα,αλλά φοβαμαι μην γίνει ο ΣΟΝΙΚ επιθετικος με το αλλο.Τί με συμβουλεύεις να κάνω?Παίζει ρολο η ηλικία?ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος16/3/09, 6:09 μ.μ.

    Τ ονομα eliana τ εγραψα καταλαθος συγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος19/3/09, 12:29 μ.μ.

    Αν μπεις σε παρακαλώ απαντησε μου το συντομοτερο δυνατον.ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/3/09, 11:16 μ.μ.

    Καλησπερα κ συγχαρητήρια. Είμαι ο Γιώργος από τη Δράμα. Με τη σύζυγό μου, μετά από επιμονή της, πήραμε το 1ο ινδικό χοιρίδιό μας (θυλικό)πριν 6 χρόνια.Ήταν η πανέμορφη, γλυκειά κ πανέξυπνη ¨Πουαρίνα¨.Ήταν ΠΟΥΑΡΏ κ στην πορεία προέκυψε θυλικιά. Όταν τη χάσαμε,δυστυχώς, από άγνοια αντιμετώπησης έντονων κοιλιακών πόνων, η λύπη μας ήταν απερίγραπτη.Αποφασίσαμε κ πήραμε έναν αρσενικό,2 χρόνων, τον υπέροχο Ορέστη.Τον έχουμε 2 χρόνια.Είναι μεγάλος σαν γάτα, με έντονη προσωπικότητα, κοινωνικός κ μέγας τεμπέλης.Μόλις τον δεις σου θυμίζει τις γλυκές φατσούλες των τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων.Σκεφτήκαμε κ του πήραμε, πρίν 1 εβδομάδα, παρέα.Έναν υπερκινητικό, ζωηρό κ μόνιμα πεινασμένο αρσενικό λίγων μηνών, τον Πάρη, που κέρδισε την αγάπη μας κ τη συμπάθεια του Ορέστη.Νομίζουμε ότι τα πάνε..καλά, αν κ δεν τα βάλαμε, αρχικά σε χωριστά κλουβιά για προσαρμογή.Θέλοντας να αποφύγουμε ενδεχόμενες άσχημες καταστάσεις (κατάθλιψη, νευρικότητα κ ότι άλλο θα μπορούσε να προκληθεί από τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας),θα σας παρακαλούσα, αν μπορούσατε, να μας συμβουλέψετε για το αν θα μπορέσουν να συμβιώσουν,έχοντας υπ΄όψη σας ότι είναι ελάχιστα επιθετικά μεταξύ τους και τα χειριζόμαστε όπως η περιορισμένη βιβλιογραφλια ορίζει(πάντα μαζί σε όλα).Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Νίκο!

    Μπορείς να επιλέξεις να εμφανίζεται το όνομά σου επιλέγοντας το όνομα/URL!

    Το κάθε ζωάκι αντιδράει διαφορετικά!
    Μπορεί να δεχτεί ήρεμα το άλλο ινδικό χοιρίδιο, μπορεί και όχι!

    Συνήθως τα αρσενικά που δεν έχουν μεγαλώσει μαζί τσακώνονται! Το δικό σου είναι σίγουρα αρσενικό;

    Μπορείς να του πάρεις για παρέα ένα αρσενικό (κατά προτίμηση στην ίδια περίπου ηλικία και που να μην ήταν σε κλουβί με θυληκό), αλλά μην τα βάλεις στο ίδιο κλουβί πρωτού να γνωριστούν το ένα με το άλλο σε κάποιον ουδέτερο χώρο!

    Είναι προτιμότερο να έχεις δύο, παρά ένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Γιώργο και ευχαριστώ!

    Μπορείς να επιλέξεις να φαίνεται το όνομά σου διαλέγοντας το όνομα/URL!

    Τα ινδικά χοιρίδια είναι κοινωνικά ζωάκια επομένως καλά κάνατε και πήρατε παρεούλα στον Ορέστη!

    Η ψυχολογία τους είναι πολύ καλύτερη, όταν έχουν στο ίδιο κλουβί για συντροφιά ομοειδή τους!

    Αφού δεν επιτέθηκε κανένα στο άλλο, σημαίνει ότι μάλλον θα γίνουν πολύ καλά φιλαράκια!!

    Καλού κακού ας τα παρατηρείτε όμως τις πρώτες μέρες της συμβιωσής τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος28/3/09, 10:26 μ.μ.

    Καλησπέρα. Ειμαι ο Γιώργος, από Δράμα.Valantia ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ.Οι συμβουλές σου είναι πολύτιμες.Η συμπεριφορά τους είναι καλή.Ο μικρός Πάρις είναι φιλικότερος.Του μιλάει και κουρνιάζει επάνω στον τεράστιο και ήρεμο Ορέστη.Τους παρακολουθούμε στενά.Ευχαριστώ και πάλι γι΄αυτό που κάνεις,καλή δύναμη, καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα!Βασικα θελω να με συμβουλεψετε για κατι.Εγω εχω ενα ινδικο χοιριδιο.Τη Ναομι.Τωρα που ειμαι πιο σιγουρος για αυτα τα ζωακια θελω να παρω κι αλλο ενα.Το θεμα ειναι:αρσενικο ή θηλυκο;

    13/4/2009 6:40 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σου Χρήστο!

    Μπορείς να του πάρεις για παρέα ένα θηλυκό!
    Η συμβίωση δύο θηλυκών συνήθως είναι πολύ αρμονική!

    Πρωτού τα βάλεις όμως στο ίδιο κλουβί, πρέπει να γνωρίσεις σταδιακά το ένα στο άλλο σε έναν ουδέτερο χώρο!

    Αν επιλέξεις αρσενικό, το θηλυκό θα εγκυμονεί συνεχώς και θα κάνει πάρα πάρα πολλά μωράκια που μετά δεν θα ξέρεις τι να τα κάνεις! Ακόμη μπορεί να πεθάνει στη γέννα αυτό ή τα μικρά του! :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευχαριστώ πολυ Valantia!Θα τα λάβω υπόψη μου αυτά που μου είπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για σας!χθες πηρα τη Sissi!ειναι η φιλη της Ναομις.Το θεμα ομως ειναι: γιατι η Ναομι τη δαγκωνει συνεχεια; μηπως γιατι η Sissi ειναι καπου...1,5 μηνων και η Ναομι 7 μηνων. Μηπως ειναι για κατι αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. geia sou me lene sotiria k olis prin liges meres peira tn mikri m milagros... tha ithela na rwtisw an peirazei na parw diaforetiki ratsa... vevaia tha parw pali thiliko epeidi den thelw polla mikra an k maresoun polli alla mallon argotera otan tha figw k tha meinw sto diko m spiti...
    an mporeite na m apantisete sto sotiriagk21@yahoo.com

    8/5/2009 8:36 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου christo!

    Επιχείρησες να τα γνωρίσεις σε έναν ουδέτερο χώρο πρωτού τα βάλεις στο ίδιο κλουβί μαζί;

    Είναι το κλουβί σου αρκετά μεγάλο, ώστε να χωράει άνετα δύο ινδικά χοιρίδια (0.7 τ.μ. το ελάχιστο;)

    Έχεις δύο μπολ τροφής;
    Αν έχεις ένα, χωράνε να φάνε ταυτόχρονα απ' αυτό;

    Ίσως η Ναόμι που ήταν συνηθισμένη μοναχούλα στο κλουβάκι, να ένοιωσε ότι έπρεπε να κυριαρχήσει στο νέο μέλος που εισέβαλε έτσι στο χώρο της!

    Διάβασε και αυτό:
    (αντιγραφή-επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων)
    http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.cavyspirit.com/sociallife.htm&ei=Vuf6SbGxGc6L_QbglP2rBA&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dwww.cavyspirit.com%2Bsocial%2Blife%26hl%3Del%26rlz%3D1W1GPEA_el

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια σου sotiriagk!

    Να τη χαίρεσαι τη μικρούλα σου!

    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν πάρεις άλλη ράτσα!

    8/5/2009 8:36 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος14/6/09, 4:51 μ.μ.

    Γεια με λένε Αλέξανδρο.

    Εχω ακούσει οτι τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να συγκατηκήσουν με τα κουνέλια... ειναι αλήθεια και γιατι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σου Ανώνυμε (Αλέξανδρε)!

    Αν θέλεις να φαίνεται το όνομά σου, μπορείς να επιλέγεις απ' τη δυνατότητα υποβολής σχολίου ως το όνομα/url και να συμπληρώνεις μόνο το όνομα!

    Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καλό να συγκατοικούν κουνέλια με ινδικά χοιρίδια για τους εξής λόγους:

    1)αν και μοιάζουν οι διατροφικές τους συνήθειες, δεν είναι οι ίδιες! Π.χ. η τροφή των ινδικών χοιριδίων πρέπει να περιέχει τη βιταμίνη C, ενώ των κουνελιών όχι!

    2)τα παιχνίδια των κουνελιών είναι διαφορετικά απ' αυτά των χοιριδιών! Μπορεί το κουνέλι να τραυματίσει το ινδικό χοιρίδιο καταλάθος, ενώ θα πηδάει μέσα στο κλουβί! Είναι πιο μεγαλόσωμα!

    Ο ιδανικός συγκάτοικος για ένα ινδικό χοιρίδιο, είναι ένα άλλο ινδικό χοιρίδιο του ίδιου φύλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα σχόλια κάποιας κατηγορίας, επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum στα δεξιά. Έπειτα επιλέξτε εγγραφή σε σχόλια ανάρτησης (atom) και ακολουθήστε τις οδηγίες.