Αναμνηστικό forum!!!

Αναμνηστικό forum!!!
Η Λαρού

Κανόνες συγγραφής στο forum:

1.Να διαβάζετε τα υπάρχοντα σχόλια, πριν αναρτήσετε νέα!
2.Να γράφετε τα σχόλιά σας, στην πλησιέστερη κατηγορία!
3.Να γράφετε σχόλια σχετικά με τα κατοικίδια ινδικά χοιρίδια!
4.Να μη γράφετε με κεφαλαία ή με greeklish!
5.Να γράφεται ορθογραφημένα!
6.Να είστε ευγενικοί!
7.Να μην καταχωρείτε σχόλια αγοραπωλησιών!
8.Να μην καταχωρείτε διαφημίσεις!

Πως διαβάζετε τα υπάρχοντα σχόλια:

1.Επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum δεξιά.
2.Το θέμα θα ανοίξει στον κενό χώρο κάτω.
3.Αν πριν τη λέξη καταχωρήσεις υπάρχει ένας αριθμός σημαίνει ότι έχουν αναρτηθεί σχόλια στο θέμα.
4.Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες ινδικών χοιριδίων επιλέγοντας το μήνα Δεκέμβριο από τη χρονολογία 2008.

Πως καταχωρείτε τα σχόλιά σας:

1.Επιλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum δεξιά.
2.Διαβάστε τα προηγούμενα σχόλια και καταχωρείστε τα δικά σας, στον κενό χώρο κάτω από το ανάρτηση σχολίου.
3.Επιλέξτε το όνομα με το οποίο θα υπογράψετε,
απ' τη δυνατότητα υποβολή σχολίου ως.
Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν!
4.Κάντε κλικ στο κουμπί καταχώριση σχολίου.
5.Επιλέξτε τη χρονολογία 2009 αν θέλετε να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας.

Η διαχειρίστρια:

1.Ως διαχειρίστρια του forum, έχω το δικαίωμα να διορθώσω, να μεταφέρω ή να διαγράψω σχόλιο, αν αυτό δεν συμβαδίζει με τους κανόνες συγγραφής. Οι κανόνες συγγραφής μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.
2.Έχω το δικαίωμα να εκμεταλευτώ τα σχόλια και τις φωτογραφίες κατ' οποιονδήποτε τρόπο. Τα δικαιώματα της διαχειρίστριας μπορούν να αλλάξουν αποιαδήποτε στιγμή.
3.Τα σχόλια των χρηστών του forum,εκφράζουν τις απόψεις των ιδίων και όχι απαραίτητα τη δική μου.
4.Έχω διαβάσει αρκετά για τα ινδικά χοιρίδια, όμως δεν είμαι ούτε κτηνίατρος, ούτε εκτροφέας, ούτε άλλη ειδικός. Δεν ξέρω να απαντήσω σ' όλες τις ερωτήσεις.
5.Αν συμφωνείτε με τα παραπάνω, χρησιμοποιήστε το forum!

Συμπεριφορά

Αν έχετε απορίες για τη συμπεριφορά, γράψτε τις εδώ!

76 σχόλια:

  1. Στην αρχή - που πήρα τα δυο μικρα μου- τα ειχα μαζί στο ίδιο κλουβί, εφόσον είπα ειναι αδελφάκια. Μαζί τρωγανε, κοιμόντουσαν και παίζανε...κάποια στιγμή που μεγάλωσαν αρχισαν να μαλώνουν σε σημείο να τρομαζω να τα ξεχωρίζω. Γίνοντουσαν μια μπάλα, και δάγκωναν κανονικά το ενα το άλλο!! Μόνο που μύριζαν το ενα το αλλο στο ιδιο δωματιο, αρχισαν να τρεχουν στο κλουβί και να βγαζουν αυτο το χαρακτηριστικό ήχο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνήθως απ' ότι έχω διαβάσει δεν συμβαίνει να τσακώνονται ινδικά χοιρίδια που έχουν μεγαλώσει μαζί!
    Όταν λες αυτό το χαρακτηριστικό ήχο εννοείς το τρίξιμο των δοντιών; Γιατί κάνουν πολλούς! Αν ναι, τότε έχεις δίκιο υπήρχαν "αντιπάθειες"!
    Μήπως όμως τα είχες σε μικρό κλουβί και δεν είχαν τον απαιτούμενο χώρο;
    Οι διαστάσεις ενός κλουβιού για δύο ινδικά χοιρίδια πρέπει να είναι περίπου 80x120! Ήταν τόσο;
    Μήπως τσακώνονταν την ώρα του φαγητού; Τους είχες δύο μπολ ή ένα αρκετά μεγάλο που να μπορούν να φάνε ταυτόχρονα;
    Υποθέσεις κάνω! Πάντως δεν είναι ο κανόνας ότι θα τσακώνονται και τα άλλα που θα πάρεις! Αυτά έτυχε! Χαρακτήρες είναι αυτοί! Πάντως από τη φύση τους αυτά τα ζώα είναι κοινωνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/10/08, 1:44 μ.μ.

    αυτα που ειχες αντα ηταν δυο αρσενικα τα οποια απο το πετ σοπ οπου ηταν μαλλον ειχαν καταλαβει τι εστι θηλυκο . κωβοντας τους τα δοντια θα λυνοταν το προβλημα οχι του τσακομου αλλα των τραυματισμων .εγω εχω 6 ινδικα χοιριδια απο τα οποια τα 3 ειναι αρσενικα τα δυο απο αυτα ειναι αδερφια αλλα ακομα ειναι μικρα σε ηλικια (4 μηνων ). τσακονονται αλλα τιποτα σπουδαιο ακομα αν και αυτος ο τσακωμος ειναι ακομα κυνηγιτο. αντε να τσακωθουν για 3 λεπτα μια φορα την ημερα και αν .δεν ξερω ακομα πια ειναι η οριστικη λυση αλλα νομιζω οτι φταιει η τεστοστερονη αν ειχαν μια θηλυκια ισως λυνοταν το θεμα. αν και δεν ειμαι σιγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θηλυκό θα προκαλούσε μεγαλύτερα προβλήματα! Ανταγωνισμό μεταξύ των αρσενικών και ίσως ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες! Να διευκρινήσω για αποφυγή παρξηγήσεων ότι όταν λέμε κόψιμο δοντιών, εννοούμε τρόχισμα δοντιών! Και αυτό είναι κάτι που το κάνει ο κτηνίατρος αν δει ότι τα δόντια έχουν μακρύνει πολύ! Μπορεί και να δαγκώνουν επειδή έχουν ανάγκη να ροκανίσουν! Πρέπει να υπάρχει κάτι στο κλουβί που να τους το επιτρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/11/08, 1:35 π.μ.

    ποιος κτηνιατρος ? οι μισοι κτηνιατροι στην ελλαδα δεν ξερουν που τους παν τα τρια .ασε που τους λες ινδικο χοιριδιο και σου απαντανε δεν πουλαμε απορριπαντικα κυρια μου . οσο για το κοψιμο των δοντιων υπαρχει στα πετ σοπ ειδικο κοπιδακι και ειναι πανευκολο .αν δεν υπαρχει μπορειται καλιστα να χρησιμοποιησετε κοπιδακι για τα νυχια.αν θες valantia να σου στειλω videακι να δεις αν δεν με πιστευεις .εχω ζησει στην αμερικη και σε πληροφορω οτι κανεις δεν παει το ινδικο χοιριδιο για τροχισμα στον κτηνιατρο . και για τους εμμεσα ασχετους υπαρχει και η πετρα η οποια δεν κανει παντα δουλεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις δίκιο! Δυστυχώς ελάχιστοι κτηνίατροι γνωρίζουν, αλλά υπάρχουν έστω και αυτοί οι ελάχιστοι!! Προσωπικά θα φοβόμουν πολύ να τα κόψω μόνη μου στη Λαρού! Το θεωρώ επικίνδυνο!
    Το βίντεο όμως θα ήθελα να το δω! Αν πληρεί τα κριτήρια (καλή ανάλυση, καλή αντιμετώπιση του ζώου)και υπάρχει link θα μπορούσα να το προσθέσω στην αρχική σελίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/11/08, 5:52 μ.μ.

    εβαλα το βιντεακι με ενα αλλο στο you tube αν θες να τα δεις ψαξε για guinea pig hay και το αλλο cutting teeths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα είδα τα βιντεάκια! Είναι πολύ γλυκά τα ζωάκια σου!! Αλλά όταν είδα αυτό που του έκοβες τα δόντια.. τρόμαξα, φοβήθηκα, το λυπήθηκα! Με νυχοκόπτη;; Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό να γίνεται! Μου φάνηκε παράδοξο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα είδα τα βιντεάκια! Είναι πολύ γλυκά τα ζωάκια σου!! Αλλά όταν είδα αυτό που του έκοβες τα δόντια.. τρόμαξα, φοβήθηκα, το λυπήθηκα! Με νυχοκόπτη;; Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό να γίνεται! Μου φάνηκε παράδοξο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/11/08, 5:33 μ.μ.

    εγω σου λεω οτι τους το κανω εδω και χρονια και εχω ρωτησει και αλλους και κτηνιατρους στην αμερικη και ειναι σωστο αν το θεωρεις λαθος εσυ μην της το κανεις της λαρους παντος εγω στο προτεινα απο κει και περα κανε οτι θες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απορία:
    αυτοί οι ήχοι που κάνουν είναι ευχαρίστησης ή εκνευρισμού???
    Π.χ. όταν το χαϊδεύεις στην κοιλιά και κάνει έναν ήχο σαν περιστέρι τι σημαίνει???
    Τρίξιμο των δοντιών θεωρείται η κίνηση που κάνει σα να τρώει?? Αυτό είναι καλό ή κακό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/1/09, 8:46 μ.μ.

    o ixos san peristeri einai otan 8elei na zeugarosei to kanei kirios to arseniko ...kanei ena ggrgrgrgrgrgrgr k konaei xoreutika tin kilitsa tou ... triksimo ton dodion to kanei otna fobate poli k otan etimazete na dagkosei kai einai kako na t kanei auto to zoaki s .prospa8ise otan to kanei na to perneis agkalitsa na to ka8isixazeis .an to kanei se allo indiko xoiridio simenei oti 8elei na to dagosei ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να συμπληρώσω ότι το τρίξιμο των δοντιών μπορεί να το κάνει ακόμη κι αν του κρατάς μακριά την τροφή και θέλει να του τη δώσεις! Αλλά συνήθως είναι επειδή φοβάται!

    Αντιγραφή-επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Guinea_pig

    Προς το κάτω μέρος της σελίδας περιγράφονται οι ήχοι των ινδικών χοιριδίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/1/09, 5:21 μ.μ.

    dn nomizo na trizei ta dodia t otan kratas tin trofi t makria emena m kanoun skouik skouik fonazodas gia na tous tin doso...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ βοηθητική η σελίδα αυτή αλλά δεν μου ανοίγουν οι ήχοι. Θα το δοκιμάσω και σπίτι να ακούσω για να καταλάβω καλύτερα.
    Ευχαριστώ πάντως!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το κάνουν και αυτό Eliana, αλλά πιο σπάνια! Εκτός του ότι το έχω διαβάσει, το έχω δει που το κάνει το δικό μου! Όταν του κρατάω την τροφή μακριά και δεν του τι δίνω αμέσως (το βασανίζω ;-)) αυτό σταματάει το σκουίκ και τρίζει τα δοντάκια του! Όχι συχνά, αλλά το κάνει!

    Αυτή η σελίδα περιλμβάνει και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες! Κατάφερες να τους ακούσεις; Μόνο ένας νομίζω ότι έχει πρόβλημα! Όλοι οι άλλοι ακούγονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/1/09, 4:06 π.μ.

    εγω ποτε δεν εχω ακουσει την αρχοντουλα μου να τριζει τα δοντακια της.ενα συγκεκριμενο ηχο κανει οταν την χαιδευω σαν γουργουρισμα.αυτο καλο ειναι η κακο? επισης αυτο τον ηχο κανει και οταν βαζω μουσικη.εχει μια αδυναμια στον τερζη,ειναι ερωτιαρα η κοπελα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν τρίζουν τα δοντάκια τους δεν ακούγεται τόσο όσο οι άλλοι ήχοι που κάνουν! Μπορεί να το έχει κάνει και να μην το έχεις παρατηρήσει (chattering)!

    Τα ινδικά χοιρίδια δεν αντέχουν τους δυνατούς θορύβους! Στρεσάρονται! Μην βάζεις δυνατά τη μουσική στο δωμάτιο που την έχεις!Μπορεί και να ενοχλείται!

    Η σελίδα δεν σε βοήθησε να καταλάβεις τη διαφορά των ήχων που βγάζουν;

    Όταν απολαμβάνουν κάτι κάνουν τον ήχο bubbling/purring και κάποιες φορές τον ήχο rumbling!

    Σε άλλη κατηγορία του forum περιγράφεται πως καταλαβαίνεις αν απολαμβάνουν τα χάδια ή όχι!

    Διάβασε όλα τα άλλα σχόλια στις άλλες κατηγορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος21/1/09, 6:38 μ.μ.

    o ixos p kanei einai otan ta arsenika 8eloun na zeugarosoun an einai 8iliko malon to idio ... mn dineis simasia k mn to zeugaroseis .ta 8ilika taleporoude kata tin diarkia tis egimosinis k tou 8ilasmou k poli sixna pe8enoun i dn exoun gala i arrostenoun poli asxima . dn einai kako to kanoun sixna ta dika m ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος21/1/09, 11:58 μ.μ.

    Eliana δεν νομιζω το δικο μου χοιριδιακι να το κανει επειδη θελει να ζευγαρσει.επειδη κατα πασα πιθανοτητα εναι εγκυος και επειδη το κανει οταν το χαιδευω.δεν νομιζω να το πιανει οιστρος καθε φορα που το χαιδευω. valantia το εχω διαβασει αυτο που λες και δεν βαζω δυνατα ουτε την τηλεοραση ουτε τη μουσικη.παντως νομιζω οτι το κανει απο ευχαριστηση το γουργουρισμα,διοτι οταν το κανει δεν προσπαθει να φυγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος23/1/09, 4:06 μ.μ.

    Εχω παρατηρισει πως μερικες φορες τα αυτια της Ναομης ειναι πιο ορθια και πιο τεντομενα ενω οταν τη χαιδευω τα γυρναει προς τα πισω.

    Ποιο απ΄ τα δυο ειναι καλυτερο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος24/1/09, 2:08 μ.μ.

    χρηστο γεια σου . ισως το κανει επειδη χαλαρωνει οταν την χαιδευεις...παντως η αρχοντουλα μου δεν κουναει καθολου τα αυτια της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα κουνάει elefheria!
    Μπορεί να μην το έχεις προσέξει, αλλά τα κουνάει σίγουρα!
    Τα κουνάνε ειδικά όταν ακούνε καινούριους ή δυνατούς θορύβους!

    Σε περίπτωση που τα χαϊδεύεις, δεν έχω προσέξει αν κουνάνε τα αυτιά και δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος27/1/09, 8:44 μ.μ.

    εγω εχω 2 θηλυκα και το 1 ειναι πολυ ησυχο!
    το αλλο που προσφατα απεκτησα κανει κατι περιεργεσ κινησεις μονο του πεταγεται μονο του σα τρελο και επιτιθεται στο αλλο το αλλο δεν αντιδρα βγαζει και κατι περιεργουσ ηχουσ σαν ουρλιαχτο.αυτο δεν μπορω να κταλαβω γιατι συμβαινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα θηλυκά γνωρίζονταν πρωτού τα αποκτήσεις ή γνωρίστηκαν στο κλουβί σου; Αν δεν γνωρίζονταν πολύ πιθανόν το ένα να θέλει να επιβάλει την κυριαρχία του στο άλλο! Λογικά αυτό που επιτίθεται εξηγεί ότι είναι η αρχηγός! Πρωτού επιτεθεί τρίζει τα δοντάκια του; Τα δείχνει; Φουσκώνει γύρω από το λαιμό του; Όταν βλέπεις αυτή τη συμπεριφορά σκεπαζέ τα απαλά με μία πετσέτα για να τα μπερδέψεις και να τα χωρίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος10/2/09, 7:00 π.μ.

    aplos tsakonode . kalo 8a itan na tous kopseis ta dodia k ta nixia opos prepei na kanoun sta indika xoirdia . oste na mn matosei toso poli otan t patisei tn dagomatia . asta mona tous k 8a ta broune mn ta pirakseis tn ora p tsakonode k mn ta tromakseis . me ton kero 8a einai kalitera . aplos ama to blepeis na t ponaei poli bgale to ena k parto stin aggalia s k meta ksanabalto se apostasi apo to alo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πιστεύω πως όταν τα βλέπει να ετοιμάζονται για επίθεση πρέπει να τα χωρίζει με τον τρόπο που είπα πιο πάνω! Είναι προτιμότερο απ' το να τα αφήνει να δαγκώνονται!! Με τον καιρό ίσως μάθουν το ένα το άλλο και σταματήσουν, αν όχι θα πρέπει να τα χωρίσει! Μπορεί το επιθετικό να δημιουργήσει πληγή στο δέρμα του άλλου από τη δαγκωνιά!

    Όσο για το κόψιμο των δοντιών έψαξα σε διάφορα ξένα site και όλα λένε πως πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ από κτηνίατρο!

    Αν έχουν πολύ μακριά δόντια θα πρέπει να τα πας σε κτηνίατρο για να τους τα τροχίσει! Τα νύχια μπορείς να τους τα κόβεις και μόνη σου αφού σου δείξει ή πει κάποιος τον τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος10/2/09, 9:10 μ.μ.

    to lene giati an kaneis la8os sto kopsimo tin patise to zoaki ... mporei na mini paralito . k epeidi einai diskolo na katsei na t ta kopseis k epeidi einai sklira . ego exo ma8ei k ta bgazo pera mia xara .opios 8elei boro na t dikso .alla einai ligo epikindino gia kapion p dn kserei .episeis na s ipen8imiso oti to ''ktiniatros '' prepei afto prepei to allo mono o ktiniatros borei kserei k.t.l dn isxii stin ellada .giati einai asxeti se auta ta zoakia . tora ama breis 2 p na kseroun kalos........ alla genika dn kserei kaneis tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος14/2/09, 12:24 μ.μ.

    μηπως θα ηταν ευκολο απο την Eliana να στιλει και σε εμας το link για το video με το κοψιμο των δοντιων για νατο δουμε και εμεις. vagelis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος19/2/09, 4:57 μ.μ.

    nai nai 8a to balos to youtube simera ... alla 8elei prosoxi na mn tou piaseis katala8os tin glositsa i ta xeilakia t tn ora p t ta kobeis .prepei na einai iremo k 8etiko an oxi asto gia argotera ...mn traumatisti katala8os

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος22/2/09, 4:29 μ.μ.

    Το γλυκουλίνι μου μερικές φορές αρχίζει να πηδάει και να τρέχει σαν τρέλο.Τι σημένει αυτό και γιατί το κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος23/2/09, 2:37 μ.μ.

    einai poli poli xaroumeno ... legete popcorning .einai poli kalo simadi . simenei oti to exeis xaroumeno k eutixismeno na to xerese k na to prosexeis .bravo s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος23/2/09, 4:44 μ.μ.

    Ευχαριστώ.Ευτυχώς που μου το είπες είχα αρχίσει να ανησυχώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος26/2/09, 9:39 μ.μ.

    ΓΕΙΑ!ΕΙΜΑΙ Η ΑΝΝΑ ΑΠΟ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ,ΕΧΩ ΚΟΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΝΔΙΚΑ ΧΟΙΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΑΜΣΤΕΡ ΤΗΣ ΑΝΗΨΙΑΣ ΜΟΥ.ΗΘΕΛΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΙΝΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΗΡΕ.ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ ΕΓΩ.ΧΘΕΣ ΕΨΑΞΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΕΣΑΣ.ΤΩΡΑ ΚΟΛΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ,ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΚΥΛΑΚΙ ΕΧΩ ΓΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ ΔΥΟΜΙΣΗ ΕΤΩΝ.ΤΑ ΜΑΚΡΥΤΡΙΧΑ ΤΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΥΟU TUBE.ΓENIKA EINAI HMEPA ZΩΑ?ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!

    26/2/2009 1:15 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γεια σου Άννα!
    Σε παρακαλώ μη γράφεις με κεφαλαία! Εκτός του ότι είναι δύσκολο να διαβάσει κάποιος το σχόλιό σου, στη γλώσσα του internet σημαίνει ότι φωνάζεις!

    Η γνώμη μου είναι να μην πάρεις δώρο ινδικά χοιρίδια στην ανηψιά σου! Αν δε μπορούσε να αντέξει το κόστος αγοράς, (περίπου 25ευρώ το ένα)πως θα αντέξει το κόστος των τροφών, της επίστρωσης, του εξοπλισμού κτλ; Ακόμη γνωρίζεις αν θέλει ινδικά χοιρίδια; Αν θέλει και μετά από λίγο τα βαρεθεί, οι γονείς της θα αναλάβουν μετά τη φροντίδα τους; Θα πρέπει να συννενοηθείς μαζί τους!

    Σε περίπτωση που αποφασίσεις να πάρεις, προτίμησε να πάρεις δύο, καθώς είναι κοινωνικά ζωάκια. Ινδικά χοιρίδια που ζουν μόνα τους νοιώθουν μοναξιά!

    Ακόμη, τι χαρακτήρα έχουν τα ζωάκια σου; Είναι φιλικά προς τα άλλα ζώα; Έχεις κάποιο χώρο στο σπίτι που δεν μπαίνει η γάτα και μπορείς να βάλεις το κλουβί;

    Ο πιτσιρίκος σίγουρα θα λατρέψει τα ινδικά χοιρίδια, αλλά δεν θα πρέπει να τον αφήνεις μόνο μαζί τους! Είναι επικίνδυνο να τα τραυματίσει αθελά του! Είναι πολύ μικρούλης! Να τον χαίρεσαι!

    Τα μακρύτριχα υπάρχουν σε πολλές ράτσες! Το δικό μου π.χ. είναι Peruvian. Μπορείς να δεις βίντεο με ράτσες ινδικών χοιριδίων στις αρχική σελίδα! Κάποιες ράτσες επίσης περιγράφονται και σε ένα βιβλίο για τα ινδικά χοιρίδια που λέγεται τα πάντα για τα ινδικά χοιρίδια και θα πρέπει να το αγοράσεις σε περίπτωση που αποφασίσεις να αποκτήσεις τέτοια ζωάκια! Περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες!

    Στην Ελλάδα είναι πιο συνηθισμένα τα κοντότριχα, αλλά υπάρχουν και μακρύτριχα!

    Τα ινδικά χοιρίδια ύστερα από εξημέρωση γίνονται πολυ ήμερα! Εξημερώνονται εύκολα όμως! Σα ζωάκια είναι φοβιτσιάρικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος27/2/09, 3:12 μ.μ.

    Γεια Βαλαντια μιλησα με την αδερφη μου και θελει, στο οικονομικο θα βοηθησω και εγω η αδερφη μου θα το φροντιζει.Πηρα τηλ. σε Pet Shop και μου ειπαν οτι στην Ελλαδα ειναι δυσκολο να βρεις μακρυτριχο,ειναι θεμα τυχης. Τωρα οσον αφορα για μενα η γατα που εχω ειναι λιγο αντικοινονικη και μαμακιας ειναι σιαμ.Οποτε μαλλον δεν θα παρω για μενα.Ευχαριστω!

    27/2/2009 12:43 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος26/3/09, 3:09 μ.μ.

    Γεια!Εχω τον μπομπο περιπου ενα μηνα ο μονος που δεν φοβατε ειναι ο μικρος μου,παει στο κλουβι και ερχεται κοντα του μυριζει το χερι.Οταν παμε εμεις τρεχει και φοβατε.Εχει πλακα οταν χωνεται κατω απο την πετσετα.Χτες ομικρος μου επαιζε με ενα παιχνιδι που το δινουν σε συναυλιες ειναι τρεια χερακια το κανεις γρηγορα περα δωθε και κανει τακα τακα ο μπομπο λοιπον οταν το ακουσε εκανε οπως κανουν τα περιστερια γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γεια σου Άννα!

    Να χαίρεστε τον Μπόμπο!
    Να τον πλησιάζετε με ήρεμες κινήσεις, αλλιώς θα φοβάται και θα κρύβεται! Αφήστε να σας μυρίσει κάθε φορά που τον πλησιάζετε! Με τον καιρό θα σας μάθει και τους υπόλοιπους!

    Τα ινδικά χοιρίδια δεν αντέχουν τους δυνατούς θορύβους! Έκανε αυτόν τον ήχο γιατί είχε ενοχληθεί! Στην αρχική σελίδα, στην ενότητα Χρήσιμες διευθύνσεις στο διαδίκτυο για τα ινδικά χοιρίδια (μεταφρασμένες αυτόματα από τα αγγλικά)κάνε κλικ στην επιλογή www.wikipedia.org (εγκυκλοπαίδεια)και διάβασε την κατηγορία Συμπεριφορά! Μπορείς να ακούσεις τους ήχους των ινδικών χοιριδίων και τις ερμηνείες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. i diki m ebiria lei oti auto ton ixo ton kanoun otan apolambanoun kapio xadi i 8eloun na zeugarosoun .otan foboude i proidopioun 8a se dagoso trizoun ta dodakia tous .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος έναν ήχο!
    Γι' αυτό και συνήθως παραπέμπω στη Wikipedia!
    Εκεί υπάρχουν οι ήχοι και οι ερμηνείες τους!
    Υπάρχουν δύο ήχοι που κάνουν τα ινδικά χοιρίδια και μοιάζουν με αυτόν των πουλιών!
    Αυτός που λες είναι το Bubbling ή Purring!
    Αυτό που έλεγα είναι το Chirping!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος22/4/09, 3:49 μ.μ.

    Γεια σας! οι γονείς μου μου έφεραν για δώρο δύο ινδικά χοιρίδια(ενα αρσενικο κ ένα θηλυκό. τα έχω μονο 2 μέρες κ δεν ξέρω πως να τα προσεγγίσω. το αρσενικό εχει ηρεμίσει καπως, δεν φοβάται πολυ όταν το κρατάω κ τρώει απ το χέρι μου, το θηλυκό όμως όταν το πλησιάσει οποιοσδήποτε στα 2 μέτρα τρέμει κ κάνει σαν παλαβό, δεν τρώει από το χέρι κανενός, κ σκορπίζει την τροφή τ στο κλουβί τ. έχω προσπαθήσει να τ κρατήσω, να το χαιδέψω αλλά τίποτα.... τι πρέπει να κάνω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γεια σου Ανώνυμε/η!

    Ουπς! Αρσενικό και θηλυκό;;
    Το θηλυκό θα μένει συνέχεια έγκυος και θα κάνει συνέχεια μωράκια! Μπορεί και να πεθάνει σε κάποια γέννα το ίδιο ή τα μωράκια του! Θα πρέπει να βρείτε κάποιον κτηνίατρο που να έχει γνώσεις ώστε να σας καθοδηγεί στις γέννες και μετά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να κρατήσετε τα μωράκια ή να βρείτε ανθρώπους για να τους τα δώσετε!

    Κατ' αρχήν μην κάνεις τίποτα για δύο εβδομάδες! Άφησέ τα να προσαρμοστούν στο καινούριο τους σπίτι και άρχισε να ασχολείσαι μαζί τους μετά από αυτό το διάστημα!

    Ακόμη, διάβασε όλα τα σχόλια στις κατηγορίες Συμπεριφορά και Εξημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος23/4/09, 1:06 μ.μ.

    με λένε Βάσω αλλα δεν ήξερα πως μπορώ να βάλω το όνομα μ να φαίνεται....
    Ωχ! ξέρεις τα έφεραν δώρο οι γονείς μ σε μένα κ στον αδερφό μ κ γι αυτό πήραν αρσενικό κ θηλυκό....τώρα τι θα κάνω? δεν θέλω να γυρίσω κανένα πίσω για να πάρω άλλο τ αντίθετου φύλου. Οπότε: να τους έχω ξεχωριστά κλουβιά ή θα νιώθουν μοναξιά? να απευθυνθώ σε κάποιο κτηνίατρο για στείρωση ή μπορεί να πάθει κάτι το ζωάκι μ? αλλά πάλι δεν θέλω να το ταλαιπωρήσω με πολλές γέννες ούτε κ να δώσω τα μωράκια τους σε άσυλο ζώων αφού δεν θα μπορώ να τα κρατήσω όλα! δεν ξέρω επίσης τι μέγεθος θα έχουν όταν ενηλικιωθούν. (είναι κοντότριχα με λείο τρίχωμα, απ ότι ξέρω λέγονται αγγλικά ινδικά χοιρίδια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. γεια σας.Μπηκα στην ιστοσελιδα της wikipidia guinea pigs και μου τα βγαζει αγγλικά.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΓΓΛΙΚΑ.μηπωσ υπαρχει στα ελλινικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος25/4/09, 8:34 μ.μ.

    βασω το ονομα το βαζουν από το ΟΝΟΜΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ URL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος28/4/09, 4:41 μ.μ.

    Geia sas!Xristos anesti.Na sas rwtisw kati????Xtes pira ena indiko xoiridio.Otan to vgazo ekso den kouniete katholou.Mono mesa sto kloubi kouniete spania mono gia na faei kai na piei kai oli tin wra einai xaplomeno.Exei kati h thelei ligo kairo akoma gia na prosarmostei?Sas parakalw apantiste mou exo anagki!Sas euxaristo kai pali.Geia!!!

    26/4/2009 1:21 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γεια σου Βάσω!

    Το καλύτερο θα ήταν να σας είχαν πάρει δύο του ίδιου φύλου για να τα έχετε στο ίδιο κλουβί μαζί! Τώρα θα πρέπει να τα έχετε σε ξεχωριστά κλουβιά και θα νοιώθουν λιγάκι μοναξιά!

    Μπορείτε να τα βγάζετε από το κλουβί για να παίζουν, αλλά πάντα υπό επίβλεψη και να τα χωρίζετε αν βλέπετε ότι πάνε να ζευγαρώσουν! Τα θυληκά έχουν οίστρο κάθε δύο εβδομάδες περίπου!

    Όσο για τη στείρωση, μόνο κάποιος κτηνίατρος με πολύ μεγάλη εμπειρία στα ινδικά χοιρίδια θα μπορούσε να την αναλάβει! Είναι μία επικίνδυνη επέμβαση!

    Τα ενήλικα ινδικά χοιρίδια φτάνουν τα 24 εκ. σε μάκρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γεια σου Βαρβάρα!

    Έχω τη σελίδα της wikipedia μεταφρασμένη αυτόματα από την αγγλική γλώσσα στα ελληνικά στην αρχική σελίδα! Δεν είναι η ακριβής μεταφραση, αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό! Κάνε αντιγραφή-επικόλληση αυτό το μικρό ;-) url στη γραμμή διευθύνσεων!

    http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Guinea_pig&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dhttp://en.wikipedia.org/wiki/Guinea_pig%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DOVY%26sa%3DG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το σχόλιο της Βαρβάρας στις 25/4/2009 8:37 μμ μεταφέρθηκε στην κατηγορία Άλλες απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γεια σου Ανώνυμε!

    Τα ινδικά χοιρίδια όταν φοβηθούν πολύ ή μένουν εντελώς ακίνητα ή τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα.

    Για δύο εβδομάδες άσε το να προσαρμοστεί στο χώρο και μην το πειράζεις!
    Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα καινούριο περιβάλλον. Άσε το να συνηθίσει. Λογικά φοβάται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπερα σε ολους!!
    Έιμαι φοιτιτρια στην κρητη και εχω εδώ και μηνες ενα ινδικο χοιριδιακι το freddy.Αλλα τωρα το πασχα επρεπε να παω αθηνα κ δεν μπορουσα να τον παρω μαζι μου και ετσι τον αφησα σε ενα πετ σοπ για 14 μερες.Αλλα τωρα που τον πηρα πίσω κάθεται σε ενα σημείο συνέχεια και δεν τρώει ουτε πινει νερό.μόνο όταν τον παιρνω επάνω μου και του δίνω εγώ νερό,την τροφή του και μαρουλι.Πριν τον δωσω στο πετ σοπ με είχε συνιθησει και συνέχεια φώναζε είτε τον ειχα στο κλουβι ή πανω μου η εξω. Τωρα δεν κανει τίποτα μόνο έναν λυπημένο ήχο.Λές να είναι άρρωστος ή εχει κατι σαν κατάθλιψη?τί πρεπει να κανω?δεν μπορω να τον βλέπω έτσι..:(!παντως όταν πηγα να το πάρω απο το πετ σοπ ήταν στην ιδια κατασταση ηρεμος..Ευχαριστω:)

    28/4/2009 8:55 μμ

    ξεχασα να βαλω τους μηνες!!τον εχω καπου στους 4 μήνες.Επίσης δεν είπα ότι αδυνάτησε πολύ μετά απο το πετ σοπ.εχει περάσει μήπως κανείς παρόμοια κατάσταση?θα γίνει καλά?δεν θελω να σκεφτομαι τα χειρώτερα..

    28/4/2009 8:58 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γεια σου xazoulita!
    Ωραίο όνομα!! ;-) Χιχι!

    Ακόμα είναι στην ίδια κατάσταση;

    Γιατί τον άφησες σε pet shop;;;
    Δεν είχες κάποιον φίλο/η, γείτονα/νισσα που θα μπορούσε να τον φροντίζει όσο εσύ θα έλειπες; Δεν ήταν και η καλύτερη λύση το pet shop! :-(

    Συνήθως στα pet shop βλέπουν τα ζώα ως εμπορεύματα και όχι ως ψυχούλες και τα κακομεταχειρίζονται!

    Πέρα απ' αυτό ήταν εκτεθειμένο σε τόσες μυρωδιές τροφών ή και ζώων, οι οποίες μπορεί να του ήταν άγνωστες ή να του θύμιζαν τις άσχημες μέρες της ζωής του πρωτού το αποκτήσεις όταν ήταν ακόμα σε Pet shop(δεν ξέρω βέβαια αν έχουν τόσο δυνατή μνήμη)!

    Ακόμη, λογικά στο pet shop μπαινόβγαιναν καθημερινα τόσοι άνθρωποι! Στο σπίτι σου μπαινόβγαιναν τόσοι;

    Επιπλέον, εσύ το καθάριζες και το τάϊζες με το δικό σου σύστημα που θα το είχε συνηθίσει! Στο pet shop ακόμα και αν τους είχες δώσει συγκεκριμένες οδηγίες δε νομίζω να τις ακολουθούσαν! Θα προσπαθούσαν να κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα με απότομες κινήσεις για να τελειώνουν!

    Δηλαδή, λογικά βίωσε πολλές αλλαγές και όχι με ομαλό τρόπο! Έχει τρομάξει!!! :-(

    Στο pet shop το είχες δώσει με το κλουβί του ή το τοποθέτησαν σε κλουβί με άλλα ινδικά χοιρίδια; Αν ήταν κοντά σε άλλα άρρωστα ινδικά χοιρίδια μπορεί να έχει κολλήσει και κάτι ή να βίωσε και τσακωμούς!

    Αν τρώει από το χέρι σου τουλάχιστον, αυτό είναι καλό! Τα βαριά άρρωστα ινδικά χοιρίδια δεν τρώνε!

    Παρακολούθησέ το και αν δεις ότι συνεχίζει να μην τρώει ή ότι συμπεριφέρεται διαφορετικά, πήγαινέ το σε κτηνίατρο!

    Φέρσου του γλυκά και άστο να ηρεμήσει!

    Ότι και να χει, εύχομαι γρήγορα περαστικούλια του!

    29/4/2009 1:37 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλησπέρα!Και σήμερα είναι στην ίδια κατάσταση!Αλλά βρήκα έναν κτηνίατρο εδω και μου είπε να τον πάω αύριο να τον δει.Τον πήγα στο πετ σοπ γιατί δεν είχα που να τον αφήσω και δεν μπορουσα να τον πάρω μαζι μου.Φίλοι δεν μπορουσαν να τον κρατήσουν γιατί και αυτοί πήγαν στα σπίτια τους.Στο πετ σοπ τον είχε μαζί με άλλα ινδικά χοιρίδια πιό μικρα από τον freddy.Σήμερα επίσης παρατήρησα ότι δεν πατάει και το πίσω του το πόδι :/... Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια πάντως!:) Το blog αυτό πάντως με βοήθησε πάρα πολυ και έμαθα πολλα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σ' ευχαριστώ πολύ Βαλάντια για τις συμβουλές! τώρα τους αγόρασα ένα καινούριο κλουβί περίπου ένα μέτρο σε μήκος που τους αρέσει πολύ. Όταν μπήκαν μέσα για πρώτη φορά χοροπηδούσαν χαρούμενα κ φαίνεται πως το λάτρεψαν. σκέφτομαι να βάλω κάποιο διαχωριστικό στη μέση για να αποτρέψω το ζευγάρωμα χωρίς να τα κάνω να νιώθουν μοναξιά! :-)
    φαίνεται πως τώρα μας έχουν συνηθίσει κιόλας αφού δεν τρέμουν όταν τα πιάνουμε κ τρώνε κ τα δυο απ το χέρι μας. όμως, μήπως "χαλάσουν" πάλι οι σχέσεις μας όταν επιχειρήσω να τα κάνω μπάνιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γεια σου Βάσω!
    Γιατί θέλεις να τα κάνεις μπάνιο; Δεν είναι απαραίτητο! Καθαρίζονται και μόνα τους! ;-)Άφησέ τα λίγο να προσαρμοστούν στο χώρο!
    Είναι πολύ νωρίς για να δοκιμάσεις πράγματα που δεν έχουν ξαναζήσει! Λογικά θα τρομάξουν!

    Αν επιμένεις να τα κάνεις μπάνιο, κάνε τα μια μέρα με καλό καιρό και αφού πρώτα διαβάσεις όλα τα σχόλια στις κατηγορίες περιποίηση και καθαριότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο ρούμφους μου όταν τον πέρνω αγκαλιά και περπατάω κανει ήχους wheek. μήπως ξερεις τον λόγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γεια σας.¨Εχο προσπαθήσει 2 φορες να κανω μπανιο τον ρουμφουσ (ινδικο χοιριδιο ειναι) και δεν με αφήνει.Με το που τον αγκουμπήσει το νερο κανει σανν τρελω και δεν με αφηνει να τον βρεξω.επισης δεν ξερω εαν σταματησει να με αγαπα εαν το ξαναπροσπαθησω.εγο ομως το κανω για το καλο του.ΑΥτό το καταλαβενει ή νομιζει πος τον βασανιζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. γεια σας!
    από τότε που το θηλυκό ινδικό χοιρίδιο μου έμεινε έγκυος το αρσενικό φέρεται περίεργα. έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο υπερπροστατευτικός.
    από την αρχή σχεδόν της εγκυμοσύνης, το θηλυκό έτρεχε να κρυφτεί κάθε φορά που πλησιάζαμε το κλουβί. μετά από λίγο καιρό όμως το ξεπέρασε κ δεν την ενοχλεί η παρουσία μας. βέβαια κάθε φορά που ανοίγουμε το κλουβί για να καθαρίσουμε ή να βάλουμε φαί κρύβεται κ τις ελάχιστες φορές που έχει χρειαστεί να τη σηκώσουμε προστατεύει την κοιλίτσα της. μέχρι εδώ όλα καλά.
    αυτό που με προβληματίζει είναι η συμπεριφορά του αρσενικού. όταν πάμε να ανοίξουμε το σπιτάκι τους, εκείνος μπαίνει μπροστά της για να μην την αγγίξουμε. όταν καθόμαστε κοντά δεν την αφήνει να πλησιάσει καθόλου, ούτε για να πιει νερό. της κλείνει το δρόμο και μια φορα που εκείνος έτρωγε ένα κομμάτι μήλο της το πέταξε κοντά της για να το φάει εκεί και να μην πλησιάσει. χθες όμως που για πρώτη φορά μετά την εγκυμοσύνη τα πήραμε και τα δύο στην αγκαλιά μας, ενώ η θηλυκή ηρέμησε μετά από ένα χαδάκι κ έτρωγε κανονικά το φαί της όταν πλησίασε ο αρσενικός έγινε κάτι που δεν κατάλαβα. πέρασε πάνω από τα χέρια μας(κάτι που δεν έκανε ποτέ) ώστε να φτάσει κοντά της κ μετά από ένα σύντομο διάστημα γουργουρίσματος χαράς την στρίμωξε σε μια γωνία κ δεν μας άφηνε να την αγγίξουμε. όταν εκείνη πήγαινε να φάει δεν την άφηνε. πήγαινε από το ένα κομμάτι λαχανικού στο άλλο, προσπαθώντας να φάει κ αυτός την έδιωχνε. άσε που επειδή την πήρα αγκαλιά τώρα δεν θέλει να τον χαιδεύω καθόλου κ είτε μου τρίζει τα δόντια είτε μου σπρώχνει το χέρι με το κεφάλι και τα πόδια.
    είναι φυσιολογική τόσο υπερβολική συμπεριφορά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γεια σου Βαρβάρα!

    Τα ινδικά χοιρίδια φοβούνται το ύψος! Λογικά κάνει αυτό τον ήχο επειδή φοβάται όταν το κρατάς και περπατάς! Αντιλαμβάβεται δηλαδή ότι βρίσκεται κάπου ψηλά και φοβάται μην πέσει!

    Τα ινδικά χοιρίδια κάνουν διάφορους ήχους! Για να ξεχωρίζεις ποιος είναι ποιος διάβασε την ερμηνεία του κάθε ήχου και ακουσέ τον απ' τη σελίδα:

    (αντιγραφή-επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων)
    http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Guinea_pig&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dhttp://en.wikipedia.org/wiki/Guinea_pig%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DOVY%26sa%3DG

    Για το σχόλιό σου στις 14/5/2009 11:00 πμ διάβασε την απάντηση που έχω δώσει στη Βάσω στις 5/5/2009 6:36 μμ σ' αυτή την κατηγορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Γεια σου Βάσω!

    Τι να πω; Δεν ξέρω τι να απαντήσω σ' αυτό!

    Δε νομίζω όμως ότι το αρσενικό κατανοεί ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης το θυληκό!

    Τα ινδικά χοιρίδια όταν τρομάξουν κολλάνε το ένα δίπλα στο άλλο! Μήπως γι' αυτό το αρσενικό μπαίνει μπροστά στο θυληκό; Μήπως σας φοβάται;

    Όσο το θηλυκό είναι έγκυος, να μην το σηκώνεται εκτός και αν είναι ανάγκη!!!
    Μπορεί να τραυματίσετε τα μωράκια στην κοιλίτσα του καταλάθος! :(

    Και όσο για τα μωράκια έχετε σκεφτεί τι θα τα κάνετε μετά; Έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε όλα τα μωράκια απ' όλες τις γέννες ή έχετε σκεφτεί που θα τα δώσετε σε περίπτωση που δεν τα κρατήσετε εσείς;

    Αν όχι, τότε πρέπει να χωρίσετε το αρσενικό απ' το θυληκό και να τα βάλετε σε ξεχωριστά κλουβιά! ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. γεια σου βαλαντια!

    και εγώ δεν ξέρω πως να ερμηνεύσω αυτή την συμπεριφορά, γι αυτό σου έστειλα μήπως ήξερες να μου πεις εσύ. πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως ξεκίνησε από τη στιγμή που άρχισε η κοιλίτσα της να φουσκώνει αισθητά.

    τα μωράκια της δεν θα τα κρατήσω μετά τις 6 εβδομάδες της ζωής τους. έχω ρωτήσει σε 3 pet shop και μου είπαν ότι μπορώ να τους τα δώσω και να μου τα πληρώσουν. μάλιστα έμαθα πως τα μαγαζιά με κατοικίδια στην ελλάδα ψάχνουν άτομα να τους δίνουν μωράκια γιατί όσα είναι γεννημένα στην ελλάδα είναι πιο ανθεκτικά, κυρίως στο νερό. βέβαια εγώ μετά τη γέννα δεν σκοπεύω να την αφήσω να μείνει ξανά έγκυος, τουλάχιστον όχι σύντομα.

    σήμερα δοκίμασα να τα χωρίσω. έβαλα το αρσενικό στο κουτί μεταφοράς και το τοποθέτησα δίπλα στο μεγάλο κουτί με το θηλυκό. το θέαμα δεν ήταν καθόλου ωραίο.... και τα δύο κοιτάζονταν ανάμεσα απ΄τα κάγκελα και προσπαθούσαν για πολύ ώρα να τα κόψουν με τα δόντια τους(ειδικά το θηλυκό). μετά από λίγο έβγαλε ένα θλιβερό ήχο και μπήκε στο σπιτάκι της ενώ ο αρσενικός συνεχισε να σπρώχνει και να τεντώνεται(μέχρι που η μουσούδα του άγγιξε το πάνω μέρος του κλουβιού!). δεν άντεξα να τα βλέπω έτσι και τα ξαναέβαλα μαζί. ίσως τα χωρίσω όταν γεννήσει το θηλυκό για να μην τραυματίσει καταλάθως ο αρσενικός τα μωράκια. μήπως όμως τότε να πρέπει να τα βάλω σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού ώστε να μη βλέπει το ένα το άλλο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εχω δύο κοριτσάκια 6 και 4,5 ετών.Χθες αγοράσαμε τον BillMouse. To πρωί τον πήρα λίγο αγκαλιά και ενώ τον χάιδευα, ήταν λίγο ανήσυχος από τις φωνές των παιδιών, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα φοβισμένος....και με δάγκωσε...
    Τι σημαίνει αυτό;;; Εχει κακό χαρακτήρα ή δεν με συμπάθησε καθόλου;; Θα το ξανακάνει;; Να αποφύγω την επαφή με τα παιδιά ; Μπορεί να μεταδώσει κάμια ασθένεια;; Δεν έχω μιλήσει ακόμα με κτηνίατρο και είμαι λίγο θορυβημένη..Πρέπει να εμβολιαστεί;;παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Βιάστηκα να σας γράψω πριν διαβάσω ότι τα ινδικά χοιρίδια θέλουν χρόνο και εξημερωση ..Από τον ενθουσιασμό μας βιαστήκαμε και προφανώς τρομάξαμε τον BillMoyse.Ωστόσω το ότι ήδη με δάγκωσε τι μπορεί να σημαίνει..γιατί διάβασα σε κάποιο σημείο στο μπλογκ ότι δεν είναι καλό να σε δαγκώσει...είναι σαν και αυτό που λένε για τα σκυλιά ότι εάν δαγκώσουν μια φορά..θα ξαναδαγκώσουν πάλι;;; Οσον αφορά τις αρρώστιες διάβασα ότι δεν μεταδίδει..ωστόσω παρακαλώ να μου το επιβεβαιώσετέ ..τουλάχιστον να είμαι προετοιμασμένη όταν αρχίσουν να μακραίνουν και τα δικά μου δόντια ..χαχα Ευχαριστώ πολύ και αναμένω απάντηση ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Γεια σου Πόπη!

    Συνήθως τα ινδικά χοιρίδια δεν δαγκώνουν! Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο! Το κάθε ζωάκι έχει το δικό του χαρακτήρα!

    Εμείς πέσαμε στις περιπτώσεις!! Και το δικό μου με δαγκώνει! Μας έτυχαν τσαμπουκάδες τι να κάνουμε; ΧιΧι!

    Το δικό μου αρχικά με δάγκωνε ή με έγδερνε με τα ποδαράκια του όταν προσπαθούσα να το χαϊδέψω! Το έκανε επειδή φοβόταν!! Πλέον μ' έχει μάθει και μόλις βάλω το χέρι μου πάνω του ξαπλώνει και απολαμβάνει! Πάντα όμως το αφήνω να με μυρίσει πρωτού το χαϊδέψω και ξεκινάω από το κεφαλάκι του προς τα πίσω για να βλέπει την κίνηση!

    Τώρα προσπαθεί να με δαγκώσει μόνο όταν της κάνω πράγματα που δεν τα βρίσκει διασκεδαστικά! Π.χ. κόψιμο νυχιών! Έχω μάθει όμως πότε ετοιμάζεται να τη ρίξει τη δαγκωνιά και τη γλιτώνω! ;)

    Κατά την άποψή μου, το ινδικό σου χοιρίδιο σε δάγκωσε επειδή τρόμαξε! Ήταν ένας τρόπος να αμυνθεί!

    Ένας άλλος λόγος που μπορεί να σε δάγκωσε ίσως είναι επειδή του έχουν μακρύνει πολύ τα δοντάκια και είχε την ανάγκη να τα φθείρει! Τα δόντια των ινδικών χοιριδίων μακραίνουν συνεχώς! Του έχεις στο κλουβί πράγματα που μπορεί να ροκανίσει, όπως ξύλινα παιχνίδια; Βοηθάει πολύ και το χόρτο! Να έχεις πάντα άφθονο στο κλουβί!

    Δεν σου έχει μεταδώσει καμία ασθένεια! Μην ανησυχείς! Τα ινδικά χοιρίδια δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν!!!

    Ο μόνος λόγος ανησυχίας θα ήταν αν είχε κάποιο μέλος της οικογένειας αλλεργία στο τρίχωμά του!

    Σε πολλά pet shop πουλάνε αυτό το βιβλίο: Τα πάντα για τα ινδικά χοιρίδια! Αν το αγοράσεις θα σε βοηθήσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Valantia, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου...το έχω υποψιαστεί ότι πρόκειται για τσαμπουκά...και θα ενεργήσω αναλόγως.Ηδη σήμερα ενημερώθηκα αρκετά για τα ινδικά χοιρίδια (μελετώ από το πρωί...χαχα) αλλά πιστεύω ότι και το βιβλίο θα μου ήταν χρήσιμο.Χαιρετώ και ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γεια σου Βάσω!

    1ον) Δεν νομίζω να είναι νόμιμο να αγοράζουν ζώα τα pet shop από ιδιώτες!

    2ον) Σου αρέσει αλήθεια η ιδέα να να πουλήσεις μία ψυχούλα και να βγάλεις κέρδος απ' αυτή;

    3ον) Γνωρίζεις ότι στα περισσότερα pet shop, αν όχι και σε όλα, κακομεταχειρίζονται τα ζώα;

    4ον) Γνωρίζεις ότι σε pet shop που πουλάνε και φ@ί@δ@ι@α, όπως π@ύ@θ@ω@ν@ε@ς τα ινδικά χοιρίδια μπορεί να γίνουν γεύμα τους;

    κτλ..

    Στην τελευταία ερώτησή σου δεν ξέρω την απάντηση! Μάλλον χωρισέ τα! Το ιδανικό θα ήταν να είχες δύο του ίδιου φύλου στο ίδιο κλουβί ή να στείρωνες το θυληκό! Δεν υπάρχουν όμως πολλοί έμπειροι κτηνίατροι στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αυτή τη δύσκολη επέμβαση! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. γεια σου valantia,

    ομολογώ ότι δεν είχα σκεφτεί ποτέ αυτή την εκδοχή! όλοι φαινόντουσαν τόσο πρόθυμοι να τα αγοράσουν που το θεώρησα φυσιολογικό. όσο για το ότι μπορεί να καταντήσουν τροφή φιδιού, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι....
    πάντως νομίζω πως και από πριν δω το μήνυμα σου είχα πάρει την απόφαση να τα κρατήσω. αυτό που σου έστειλα το σκεφτόμουν πριν γεννηθούν, αλλα από τότε που τα είδα δεν αντέχω να τα δώσω. το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι μάλλον και τα δύο είναι αρσενικά και δεν θα μπορώ να χωρίσω το κλουβί στη μέση ώστε να τα έχω όλα μαζί(2 αγόρια 2κορίτσια). όσο για την στείρωση φοβάμαι πολύ και δεν νομίζω ότι θα βάλω την μπέλα σε αυτή τη διαδικασία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμος14/6/09, 4:52 μ.μ.

    Γεια με λένε Αλέξανδρο.

    Επισης το ινδικό μας χοιρίδιο ήταν πολύ ύσηχο οπου και να το έβαζες καθόταν ,ουτε εκατοστό δεν κουνιόταν μονο για να κρυφτει καμι φορα πισω απο κανέναν καναπέ, ενώ το κουνέλι που εχουμε τώρα όλο τρέχει και αλονίζει ...
    Ειναι όλα τα ινδικά χοιρίδια τοσο ύσηχα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Γεια σου Ανώνυμε (Αλέξανδρε)!

    Θα σε παρακαλέσω να γράφεις τα σχόλιά σου στην πιο κατάλληλη κατηγορία! Δεν είναι και ότι πιο εύκολο να τα μεταφέρω.. :(

    Το κάθε ινδικό χοιρίδιο είναι διαφορετικό! Άλλα είναι πιο ζωηρά και άλλα πιο ήσυχα!

    Τα ινδικά χοιρίδια όταν τρομάξουν μένουν ακίνητα ("κοκαλώνουν") ή τρέχουν με πολλή μεγάλη ταχύτητα και ψάχνουν μία κρυψώνα! Μπορεί όταν το ανεβάζατε στον καναπέ να φοβόταν! Αν ήταν ήσυχο και χαλαρό, δεν θα καθόταν απλά ακίνητο, αλλά θα ξάπλωνε κιόλας! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Είναι περίπου ένας μήνας που αγόρασα τον μικρούλη μου τον Stiven. Πριν τον αγοράσω είχα διαβάσει αρκετά για τα συγκεκριμένα ζωάκια! Στο pet shop από όπου τον πήρα είχαν 5 ζωάκια σε ένα κλουβί 60x35!!!!!!!!!!!! Παρόλα αυτά όταν τον έφερα στο σπίτι προσαρμόστηκε πολύ εύκολα. Του αρέσει πολύ να ξαπλώνει πάνω μου και μάλιστα σε μία πολύ αστεία στάση...με όλα τα ποδαράκια του απλωμένα! όταν είναι έτσι αραχτός τον χαϊδεύω και κάνει έναν ήχο σαν γουργουρητό...Διάβασα τα παραπάνω σχόλια αλλά μπερδεύτηκα! Είναι καλό και δείχνει ότι χαίρεται ή σημαίνει "μην ενοχλείται τον βασιλιά";;χαχα

    Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου
    Γειαααααααααααααα=D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Γεια σου Chrisa! Ευχαριστώ!
    Να τον χαίρεσαι τον Stiven!

    Όταν το ινδικό χοιρίδιο ξαπλώνει σημαίνει ότι είναι χαλαρό και έτοιμο να δεχτεί τα χάδια! Ακόμη, αν απολαμβάνει τα χάδια μπορεί να γουργουρίζει ή και να μισοκλείνει τα μάτια του!

    Όταν θα έχει χορτάσει ή δεν θα έχει όρεξη, θα σου σπρώξει το χέρι με μία απότομη κίνηση του κεφαλιού του!

    Ψάξε για την ερμηνεία των ήχων εδώ:
    http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Guinea_pig&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dhttp://en.wikipedia.org/wiki/Guinea_pig%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DOVY%26sa%3DG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τα σχόλια του/της Ανώνυμου/ης στις 30/6/2009 9:54 πμ και στις 1/7/2009 10:00 μμ μεταφέρθηκαν στην κατηγορία Άλλες απορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΓΟΜΑΙ ΑΝΝΑ!! ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΖΟΥΖΟΥ(ΙΝΔΙΚΟ ΧΟΙΡΙΔΙΟ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΜΟΛΙΣ ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΔΕΨΩ ΚΑΙ ΟΘΤΕ ΜΠΑΝΙΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΩ Ν ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΙΣΩ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ...ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΔΕΨΩ....ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ?

    10/7/2009 12:27 μμ

    Άννα είπε...
    αααα....και κατι αλλο......διαβασα λιγο πιο πανω τα σχολια που ειπατε να μην γραφουμε με κεφαλαια....συγνωμη που εγραψα με κεφαλεα.....δεν το ειχα διαβασει!!! :(

    10/7/2009 12:56 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μέρος των σχολίων της Άννας στις 10/7/2009 12:27 μμ μεταφέρθηκε στην κατηγορία Υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Γεια σου Άννα!

    Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να την αφήσεις να προσαρμοστεί στο χώρο! Για τη Ζουζού όλα αυτά είναι άγνωστα και περίεργα αυτή τη στιγμή! Μην τη χαϊδεύεις αν δεν περάσουν πρώτα 2-3 εβδομάδες! Έπειτα θα μπορέσεις να την εξημερώσεις και να τη χαϊδέψεις!
    Διάβασε όλα τα σχόλια αυτής της κατηγορίας και τα σχόλια της κατηγορίας Εξημέρωση!

    Μπάνιο, αν δεν το έχεις παρατηρήσεις, κάνει και μόνη της! Αν θέλεις να την κάνεις κι εσύ, θα πρέπει να την κάνεις αφού πρώτα σε συνηθίσει για να μην τρομάξει πολύ! Να ξέρεις ότι δεν πρέπει να την κάνεις μπάνιο συχνά, πρέπει να χρησιμοποιείς κατάλληλο σαμπουάν, δεν πρέπει να της βρέχεις το κεφάλι και τα αυτάκια! Πάνω - Κάτω αυτά! Διάβασε και τις κατηγορίες Περιποίηση και Καθαριότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τα νέα σχόλια κάποιας κατηγορίας, επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει απ' την αρχειοθήκη του forum στα δεξιά. Έπειτα επιλέξτε εγγραφή σε σχόλια ανάρτησης (atom) και ακολουθήστε τις οδηγίες.